Nepotisme als EUA

L’alcalde de Nova York, a l’ull de l’huracà per contractar el seu germà per a la seguretat de l’alcaldia

Eric Adams ha concedit al seu germà Bernard un càrrec remunerat amb 210.000 dòlars

L’alcalde de Nova York, a l’ull de l’huracà per contractar el seu germà per a la seguretat de l’alcaldia
1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Nova York, el demòcrata Eric Adams, es troba a l’ull de l’huracà per haver contractat el seu germà Bernard Adams per ocupar la direcció de seguretat de l’alcaldia, càrrec remunerat amb 210.000 dòlars, segons publica ‘The New York Times’. Abans, l’alcalde ja havia concedit al seu familiar, que va exercir de policia durant 20 anys, un alt càrrec al Departament de Policia de Nova York.

Els arguments esgrimits per l’alcalde, segons el rotatiu nord-americà, són, com a mínim, controvertits. Adams, que va dir diumenge que la supremacia blanca i els «anarquistes» estan en augment, ha suggerit que no pot confiar en ningú del Departament de Policia tant com en la seva pròpia família.

«La seguretat personal –la meva vida, la meva vida– la vull en mans del meu germà, amb els seus 20 anys d’experiència policial», va dir Adams, i var afegir: «Té l’experiència policial, però també té l’experiència personal, coneix el seu germà i el mantindrà sa i estalvi».

Falta d’ètica

Aquesta actuació reitera en la imatge de falta d’ètica que està adquirint l’alcalde de la metròpoli, esquitxat anteriorment per presumptes irregularitats en la consecució de fons per a la campanya electoral.

Notícies relacionades

La llei de la ciutat de Nova York prohibeix als funcionaris públics utilitzar, o intentar utilitzar, el seu càrrec «per obtenir qualsevol benefici econòmic» per a ells mateixos o per a les seves persones pròximes, inclosos els seus germans. Aquesta disposició, assenyalen els funcionaris municipals, no és inflexible. La llei permet la contractació de germans si la Junta de Conflictes d’Interessos determina que el «càrrec no entra en conflicte amb les finalitats i interessos de la ciutat».

Bernard Adams va començar a treballar el 30 de desembre, abans que el seu germà prengués possessió com a alcalde, segons les autoritats municipals. No obstant, l’administració d’Adams no va començar el procés de recerca de l’aprovació de la Junta de Conflictes d’Interessos fins al 7 de gener, van dir els funcionaris de la ciutat, quan la contractació de Bernard Adams va ser reportada per primera vegada pel ‘New York Post’.