Crisi sanitària global

Alemanya exigirà un test negatiu als bars i restaurants als que no tinguin la dosi de reforç

  • El Govern de Berlín decideix escurçar la quarantena per evitar la paràlisi de l’economia

Alemanya exigirà un test negatiu als bars i restaurants als que no tinguin la dosi de reforç

JOHN MACDOUGALL / POOL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant l’auge dels contagis a causa de la variant òmicron de la covid-19, Alemanya ha decidit restringir encara més l’accés als bars i restaurants. En contrapartida, per tal d’evitar una eventual paràlisi del país, s’alleugerirà la quarantena, segons ha anunciat aquest divendres el canceller Olaf Scholz.

El dirigent, que ha defensat que les mesures aprovades són «estrictes però pragmàtiques», ha adoptat aquestes decisions en la reunió que ha mantingut amb els líders dels 16 estats federats.

Així, a partir del 15 de gener, els clients dels restaurants, bars i cafeteries hauran de presentar, a més del certificat de vacunació i recuperació de la malaltia, un test negatiu fet el mateix dia. Estaran exemptes d’aquesta exigència les persones que ja hagin rebut la tercera dosi. Segons el canceller, aquesta mesura ajudarà a controlar els contagis «millor que fins ara».

Quarantena més curta

D’altra banda, el Govern de Berlín ha decidit modificar els períodes de quarantena dels malalts i els contactes estrets per evitar que es paralitzi el país en cas que s’hagi de confinar un nombre alt de ciutadans.

Les persones amb dosi de reforç no s’hauran d’aïllar en cas de contacte amb un malalt. Tampoc els que s’hagin vacunat recentment i hagin acabat de passar la malaltia.

Per a la resta, inclosos els infectats, la quarantena passa de 14 a 10 dies, i es podrà reduir a 7 si es presenta un test PCR negatiu.

En el cas dels menors infectats o que hagin tingut contacte amb un contagiat, podran tornar a l’escola després de presentar un test PCR o d’antígens negatiu al cinquè dia de la quarantena.

Així mateix, el Govern recomana «amb insistència» que els ciutadans facin servir una mascareta FFP2 a l’interior dels comerços i el transport públic.

Avanç de l’òmicron

Segons l’Institut Robert Koch, de referència per a malalties infeccioses, la variant òmicron ja representa el 44% dels contagis de coronavirus al país. Fins ara, el 41,6% dels ciutadans han rebut la dosi de reforç.

Notícies relacionades

La incidència acumulada ha pujat a Alemanya aquest divendres a 303,4 nous contagis per cada 100.000 habitants en 7 dies, davant els 285,9 d’ahir, i les autoritats sanitàries han registrat 56.335 noves infeccions i 264 morts per covid en les últimes 24 hores.

Després de guanyar a les urnes, Scholz va anunciar la intenció d’impulsar una llei per decretar l’obligatorietat de la vacuna. No obstant, la nova norma encara no s’ha aprovat.