Espectacle lamentable

Diputats jordans s’enfronten a cops de puny enmig d’un debat parlamentari

  • L’enfrontament va començar mentre es debatien unes esmenes constitucionals proposades per una comissió encarregada pel rei Abdullah II

Diputats jordans s’enfronten a cops de puny enmig d’un debat parlamentari

AFP

1
Es llegeix en minuts

Diversos diputats jordans han protagonitzat aquest dimarts un enfrontament, amb intercanvi de cops de puny inclòs, enmig d’un debat parlamentari. Donada la gravetat de la situació, la sessió ha hagut de ser suspesa fins dimecres.

L’enfrontament va començar mentre es debatien unes esmenes constitucionals proposades per una comissió encarregada pel rei Abdullah II i el president de la cambra, Abdul Karim al Doghmi, va intentar primer posposar mitja hora la sessió. Però quan es va reprendre va tornar a esclatar la violència entre alguns legisladors, per la qual cosa finalment Al Doghmi es va veure obligat a ajornar la sessió fins l’endemà.

«Modernitzar el sistema polític»

Notícies relacionades

No està clar com va esclatar la baralla, però el president de la Comissió Legal parlamentària, Abdul Monem al Oudat, estava defensant l’adopció de les esmenes proposades i el líder del bloc parlamentari islamista Aliança Reforma, Saleh al Armouti, va criticar que membres del govern haguessin contactat amb legisladors per convèncer-los que n’acceptessin algunes.

Abdullah II va nomenar el juny passat una comissió per proposar una sèrie de reformes amb vista a «modernitzar el sistema polític» de Jordània, incloses esmenes a la llei electoral, la llei de partits polítics i la Constitució. Una vegada presentades aquestes propostes, el monarca va demanar al Govern que les adoptés en forma de propostes de llei per ser sotmeses al Parlament i, en els últims sis mesos, les mesures havien sigut sotmeses a discussió entre el públic i la classe política.

Temes:

Jordània