Mort

Set hondurenys perden la vida per una intoxicació amb gas

  • Les víctimes, membres de la mateixa família, van morir el cap de setmana passat als Estats Units

Set hondurenys perden la vida per una intoxicació amb gas
2
Es llegeix en minuts
EFE

Els set membres d’una família hondurenya que van aparèixer morts el cap de setmana passat a la ciutat de Moorhead, a Minnesota (EUA) van morir per intoxicació amb monòxid de carboni, segons va informar aquest dimecres la Policia local en un comunicat. L’Oficina del Metge Forense del comtat de Ramsey, on es troba Moorhead, va publicar els resultats preliminars d’un examen de sang realitzat a les víctimes i aquests reflecteixen un «nivell letal de toxicitat per monòxid de carboni» en els immigrants hondurenys.

Les víctimes eren un matrimoni format per Belin Hernández, de 37 anys, i Marleny Pinto, de 34, que van morir juntament amb els seus tres fills, Breylin (16), Mike (7) i Marbely (5), a més d’Eldor Hernández Castillo (32) i Mariela Guzmán Pinto (19). Prèviament, el metge forense ja havia descartat el trauma com a causa de la mort dels hondurenys, que van ser descoberts dissabte passat per pròxims a la família que es van acostar fins a la seva vivenda al no tenir notícies d’ells.

La investigació ha trobat dues possibles fonts del monòxid de carboni, un forn ubicat en una habitació separada dins de l’àrea del garatge i que té una entrada d’aire exterior, i un vehicle que era al garatge i va ser trobat amb la bateria descarregada i el tanc de gasolina mig ple. Els detectius han treballat per intentar descobrir quin podria ser l’origen del monòxid de carboni, però no van poder duplicar un mal funcionament del forn» i la camioneta, l’alternador de la qual funcionava correctament, no tenia la bateria carregada.

Notícies relacionades

Les autoritats estan fent més proves de les mostres de sang de les víctimes per determinar si hi ha presència de cianur d’hidrogen, fet que podria apuntar a la camioneta com causa dels fets. Els resultats d’aquestes proves podrien demorar-se fins a vuit setmanes, van indicar al butlletí, en el qual la Policia va detallar que l’última inspecció de l’edifici de la casa es va fer el setembre del 2020 i no es van trobar problemes amb els detectors instal·lats.

Els pròxims havien indicat que creien que la mort d’aquesta família procedent de San Francisco de Yojoa, a l’hondureny departament de Cortés, podria deure’s a la inhalació de monòxid de carboni quan intentaven escalfar la seva vivenda. «La investigació encara és activa», va indicar la Policia a l’espera dels pròxims resultats de laboratori. Mentrestant, familiars i pròxims organitzen col·lectes per poder sufragar la repatriació dels cadàvers a Hondures.