Crisi migratòria

Almenys 64 morts en un naufragi a la costa de Madagascar

L’embarcació, amb més de 130 persones a bord, operava de manera clandestina

Almenys 64 morts en un naufragi a la costa de Madagascar
1
Es llegeix en minuts

Almenys 64 persones van morir a l’enfonsar-se un barco a la costa oriental de Madagascar, segons ha informat avui l’Agència Marítima i Portuària (APMF). «Segons les últimes dades rebudes aquest matí [...] 50 persones han sigut rescatades i 64 van morir», va assenyalar aquest dimecres l’APMF en un breu comunicat.

«Les recerques continuen i dos barcos exploradors es troben a la costa de Sainte-Marie», va afegir l’agència.

Per la seva banda, el president de Madagascar, Andy Rajoelina, va declarar un dia de dol nacional «en memòria de les víctimes de l’enfonsament».

L’embarcació –un barco de mercaderies batejat com MS França– va sotsobrar aquest dilluns mentre navegava entre les zones d’Antanambe i Soanierana Ivongo (est).

Operació clandestina

El capità Mendrikaja Andriamarozaka, cap de la Policia de la zona on es va produir l’enfonsament, va dir que l’esmentat barco tenia més de 130 persones a bord, superant la seva capacitat màxima, i operava «clandestinament», segons declaracions recollides per mitjans locals.

Notícies relacionades

El director de les operacions marítimes de l’APMF, Mamy Thierry Randrianavony, va indicar que l’enfonsament es va deure a una avaria del motor del barco, destinat al transport de mercaderies. Un helicòpter militar de recerca de les víctimes del naufragi que transportava el general Serge Gellé, cap de la Gendarmeria Nacional, es va estavellar al mar a última hora de dilluns.

Gellé va ser trobat amb vida aquest dimarts després de nedar durant gairebé dotze hores, segons va assegurar en un vídeo publicat a les xarxes socials. «La meva hora de morir encara no ha arribat», va comentar. Un altre passatger de l’helicòpter va salvar la vida, un tercer va morir i un quart està desaparegut