Inundació

Les tempestes a Bolívia deixen almenys vuit morts i 4.600 famílies desplaçades

  • Les precipitacions han afectat 350 vivendes, 2.900 hectàrees de cultiu i més de 4.100 caps de bestiar

Les tempestes a Bolívia deixen almenys vuit morts i 4.600 famílies desplaçades

Twitter

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys vuit persones han mort i més de 4.600 famílies han hagut de ser desplaçades a conseqüència de les fortes tempestes que castiguen Bolívia i que han causat desastres en 26 municipis del país i han afectat més de 350 vivendes. El viceministre de Defensa Civil de Bolívia, Juan Carlos Calvimontes, ha oficialitzat aquestes dades a la Cadena A, on ha detallat que sis dels morts han perdut la vida al departament de La Paz, mentre que els altres dos ho han fet a Potosí. «Tenim el registre de desastres en quatre departaments. Estem parlant de La Paz, amb cinc municipis, el departament de Cochabamba, que és el més colpejat, amb 13 municipis afectats; el departament de Chuquisaca, amb tres municipis; i el departament de Potosí, amb cinc», ha relatat Calvimontes.

Notícies relacionades

A més, s’estima que prop de 2.900 hectàrees de cultius han quedat «pràcticament» destruïdes, mentre que més de 4.100 caps de bestiar han mort per les inundacions, detalla el diari ‘La Razón’.

Més enllà del balanç de danys, el viceministre ha traslladat la seva preocupació davant la constatació d’inundacions en zones on abans no es donaven ni aquest ni altres fenòmens de l’estil, com a les valls baixes de Cochabamba. Així mateix, davant els estralls causats per les pluges en zones urbanes com la capital, La Paz, o la ciutat de Santa Cruz, Calvimontes ha instat els governs municipals que treballin en plans de contigència.