Desastre mediambiental

El tifó ‘Rai’ deixa quatre morts i 330.000 desplaçats a les Filipines

  • Les fortes pluges i vents colpegen a la regió, desborden rius i avancen cap a l’oest del país, on podria afectar 9 milions de persones

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El tifó ‘Rai’, també conegut com a ‘Odette’, ha deixat almenys quatre morts a la província de Negros Occidental i més de 300.000 desplaçats després de tocar terra a les Filipines, on ha provocat fortes pluges i vents.

El governador de la província, Eugenio Jose ‘Bong’ Lacson, ha indicat aquest divendres que les forces de seguretat estan retirant runa de les principals carreteres de la regió.

Tot i que el tifó ha començat a perdre força aquest matí, ja són més de 330.000 les persones que han hagut d’abandonar les seves vivendes al sud de les Filipines. L’agència nacional de gestió de desastres naturals ha indicat que, a més, diversos rius s’han desbordat, provocant greus inundacions.

Les víctimes mortals a Negros Occidental han sigut registrades a les ciutats de San Carlos, La Carlota, Manapla i Moises Padilla, segons ha informat el portal de notícies Rappler.

Avança cap a l’oest

No obstant, Lacson ha explicat que tot apunta que Kabankalan es convertirà en la zona més afectada. Mentrestant, el tifó avança cap a l’oest amb vents màxims de 155 quilòmetres per hora i ràfegues que superen els 235 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

Més de 9 milions de persones viuen a les zones que podrien veure’s més afectades pel temporal, 2,1 milions d’elles en una situació especialment complicada, segons una estimació divulgada per l’Oficina per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA) de les Nacions Unides.

Una vintena de províncies estan sota alerta com a mesura de precaució i s’ha suspès el trànsit marítim a la zona. A més, la cancel·lació dels vols als principals aeroports del país ha afectat unes 4.000 persones.