Guerra des del 2014

La coalició àrab afirma haver matat 190 houthis al Iemen les últimes 24 hores

La coalició àrab afirma haver matat 190 houthis al Iemen les últimes 24 hores

AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

La coalició àrab capitanejada per l’Aràbia Saudita, que intervé en la guerra del Iemen des del 2015, ha declarat aquest dissabte que va matar les últimes 24 hores un total de 190 efectius dels rebels houthis iemenites a l’estratègica província de Marib, on els insurgents efectuen una ofensiva contra les tropes governamentals.

En un comunicat reproduït per l’agència de notícies estatal saudita SPA, l’aliança àrab va anunciar que l’últim dia va portar a terme un total de 36 operacions aèries contra els houthis a Marib, que van resultar en la mort de 190 rebels. Així mateix, les operacions van destruir «20 vehicles militars i unitats de control de drons» pertanyents a aquest moviment xiïta que està recolzat per l’Iran.

L’aliança àrab, que intervé al Iemen des del 2015 a favor del Govern internacionalment reconegut del president Abdo Rabu Mansur Hadi, exiliat a Riad, ha intensificat els seus atacs els últims mesos contra Marib per frenar l’ofensiva dels insurgents en aquesta província del nord del país.

Notícies relacionades

El moviment houthi, que el 2014 es va alçar en armes contra Hadi i va prendre diverses ciutats del nord i l’oest del país, inclosa Sanà, continua avançant a Marib, l’única província que encara no controla del nord del país, i estratègica per la seva riquesa en petroli i per ser un punt de connexió amb altres ciutats del sud.

La coalició informa pràcticament diàriament de la xifra de rebels morts en nous atacs aeris, i el passat dia 19 de novembre va afirmar haver donat mort a un total de 27.000 houthis des de l’inici de l’ofensiva pel control de Marib, el febrer passat, xifra que no ha pogut ser verificada per altres fonts.