Roma torna a imposar la mascareta als carrers més cèntrics

  • La mesura entrarà en vigor dissabte i s’allargarà fins el 31 de desembre

Roma torna a imposar la mascareta als carrers més cèntrics

EFE / RICCARDO ANTIMIANI

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Roma, Roberto Gualtieri, ha firmat una ordenança que implica que, a partir d’aquest dissabte i fins al 31 de desembre, serà obligatori utilitzar la mascareta als carrers més cèntrics de la capital italiana, fins i tot en exteriors. Roma se suma així a diverses ciutats italianes que ja han pres la mesura, entre les quals, Milà, Bèrgam i Bolonya, al nord del país.

En un comunicat, l’ajuntament de la capital ha indicat que la mascareta és «una eina fonamental per a la prevenció de contagis». Per això, assenyala, s’ha ordenat el «seu ús a l’aire lliure en les àrees disposades per la Policia i subjectes a mesures de quota [...] així com als carrers comercials amb una gran afluència de persones». Això afectarà especialment zones de gran interès turístic com la plaça d’Espanya i la Via del Corso. Els nens menors de 6 anys, les persones amb discapacitat i aquells que estiguin realitzant activitats esportives en quedaran exempts».

«Demanem a totes les romanes i els romans que ens ajudin i que protegeixin la seva salut i la dels altres utilitzant les mascaretes a l’aire lliure. La raó és que on hi hagi aglomeració, hi ha risc de no mantenir la distància», ha dit Gualtieri després d’anunciar la mesura.

Notícies relacionades

Les autoritats de les ciutats de Milà, Bèrgam i Bolonya, al nord del país, ja havien pres mesures similars. L’alcalde de Torí, Stefano Lo Russo, ha anunciat també que la població haurà d’utilitzar-les durant tot el dia en algunes parts del centre de la localitat.

Les autoritats sanitàries han reiterat la importància de les mascaretes com a mesura de prevenció contra el coronavirus. El país ha detectat més de 5 milions de contagis des de l’inici de la pandèmia i uns 134.000 morts.

Temes:

Roma