Reobertura de fronteres

Fiji reben ballant els primers turistes des del començament de la pandèmia

  • Per poder ingressar a l’illa, els viatgers hauran d’estar completament vacunats i mostrar una prova negativa

Fiji reben ballant els primers turistes des del començament de la pandèmia

LEON LORD

2
Es llegeix en minuts
Reuters

Fiji van tornar a obrir les seves fronteres a viatgers internacionals dimecres per primera vegada des de fa gairebé dos anys. Amb aquesta mesura, el Govern de l’illa pretén reviure la seva potent indústria turística, i quina millor manera de fer-ho que a ritme dels balls tradicionals d’aquesta zona de l’oceà Pacífic. D’aquesta manera, desenes de fijians es van aglomerar a l’aeroport de Nadi, el més important de l’illa, abillats amb camises de flors, faldilles de palla, guitarres i ukeleles per donar la benvinguda als primers viatgers internacionals després de l’inici de la pandèmia.

El mes de març del 2020, Fiji van tancar totalment les seves fronteres per mirar de frenar l’avenç de la Covid a causa de la saturació de les seves escasses instal·lacions sanitàries. No obstant, actualment, amb més del 90% de la seva població total vacunada, l’illa del Pacífic està preparada per tornar a acollir turistes, això sí, d’un limitat nombre de països de moment.

«Tornar a veure l’avió de Fiji Airways ple i rebre aquests turistes avui va ser genial. Va ser un sentiment realment increïble i soc feliç d’haver-hi estat personalment», va declarar a mitjans internacionals el director de l’Agència Fijiana de Turisme, James Sowane.

Obertura limitada de fronteres

El primer ministre fijià, Frank Bainimarama, va aclamar l’arribada de turistes que hagi rebut la vacuna contra el virus i hagin donat negatiu en les proves d’infecció. «Avui estem orgullosos, i el que és més important, preparats per tornar a acollir viatgers a Fiji després de gairebé dos anys. «El nostre missatge a tots els turistes vacunats i que hagin donat negatius en les proves del virus és simple: ¡benvinguts a casa!», va anunciar Bainimarama en el seu perfil de Facebook.

Notícies relacionades

Els viatgers nouvinguts hauran de passar tres nits de confinament en un hotel aprovat pel Govern de l’illa i sotmetre’s a proves Covid. Així mateix, podran moure’s per àrees designades, incloent bars i restaurants dins de l’hotel a més de poder realitzar viatges per l’illa amb barco i més activitats.

Tot i que de moment limitada, la tornada del turisme suposa una glopada d’aire per als gairebé un milió de persones que viuen a l’illa. La indústria vacacional suposa un 40% de l’economia del país illenc i el tancament de fronteres va deixar el 10% de la població aturada. Malgrat les bones notícies, la reobertura amb Austràlia suposa un risc per a Fiji, ja que el país oceànic és un dels pocs territoris que ha reportat casos de la nova variant de la Covid.

Temes:

Confinament