Un informe revela que el 63% de les parlamentàries autralianes ha patit assetjament sexual

El document va ser elaborat arran de la violació, el mes de febrer passat, d’una assessora governamental al Parlament

Un informe revela que el 63% de les parlamentàries autralianes ha patit assetjament sexual
1
Es llegeix en minuts
EFE

El 63% de les parlamentàries australianes ha patit alguna forma d’assetjament sexual al seu centre de treball, segons un informe publicat aquest dimarts per la Comissió Australiana de Drets Humans i elaborat arran d’una denúncia de violació en dependències del Parlament. L’informe, elaborat amb les dades obtingudes després d’entrevistar 1.723 persones de 33 organitzacions diferents, revela que el 33% dels treballadors del Parlament van patir almenys un incident d’assetjament sexual i el 51% ha patit assetjaments laborals, abusos sexuals o intents de violació.

El Govern va encarregar l’elaboració de l’estudi després que l’antiga assessora governamental, Brittany Higgins, denunciés el mes de febrer passat que un home que treballava per al Partit Liberal la va violar en dependències del Parlament el març del 2019.

La comissionada per a la Discriminació Sexual i autora del treball, Kate Jenkins, va anunciar en la presentació de l’informe que el 51% de treballadors que declara haver experimentat aquestes situacions és un número «inacceptable» i va afegir que el 77% les ha patit, presenciat o n’ha tingut notícia. «La cultura ho permetia, hi animava», va dir una de les enquestades anònimes, que descriu a l’informe com polítics masculins «no pensaven en cap altra cosa que a emportar-te, besar-te als llavis, aixecar-te, picar-te el cul, fer comentaris sobre el teu aspecte físic».

Com a solució, 28 recomanacions

Notícies relacionades

L’autora de l’informe va atribuir aquestes xifres a «la falta d’estàndards de comportament, la responsabilitat limitada i els desequilibris de poder combinats amb una feina d’alta intensitat de molt en joc, la recerca del poder, l’avantatge polític i la difuminació freqüent del límit entre la vida personal i la professional».

Segons els testimonis d’algunes de les enquestades «la cultura [del centre de treball] ho permetia», mentre que l’1% ha patit violacions o intents de violació. L’informe acaba amb una sèrie de 28 recomanacions per millorar aquestes carències, inclosa una millora del lideratge, més paritat, canvis en els horaris laborals i una disminució de la cultura de l’alcohol.