Crisi del coronavirus

Degoteig de casos de la nova variant òmicron a tot Europa

Àustria, Suïssa i Portugal s’afegeixen als països europeus que ja n’han detectat casos

Alemanya, Itàlia, França, els Països Baixos i el Regne Unit, entre d’altres, també han registrat contagis de la nova soca

Degoteig de casos de la nova variant òmicron a tot Europa
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Institut Nacional de Salut dePortugal ha confirmat la detecció al país de 13 casos de Covid de la variant òmicron, després de les anàlisis respectives. Es tracta de 13 jugadors de futbol de l’equip d’Os Belenenses, que milita a la Primera Divisió lusitana. Es dona la circumstància que el futbolista sud-africà Cafú Phete, que pertany a aquesta plantilla, va tornar diumenge passat, 22 de novembre, a Portugal després de jugar dos partits amb la selecció del seu país.

El degoteig de països europeus que detecten casos de la nova variant de Covid és constant. A Alemanya, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Dinamarca, França i el Regne Unit –que ja van informar de casos als seus països durant el cap de setmana–, s’hi afegeix Àustria, amb un cas a la regió del Tirol detectat en una persona que ha tornat recentment de Sud-àfrica i Suïssa, amb un altre cas de les mateixes característiques.

Notícies relacionades

Al Regne Unit, sis casos han sigut detectats a Escòcia, alguns d’ells sense vincle amb viatges a l’estranger, ha anunciat el Govern escocès, que s’afegeixen als tres registrats prèviament a Anglaterra. Les autoritats sanitàries rastrejaran els contactes de cadascun dels sis casos positius «per establir l’origen del virus», ha assenyalat l’Executiu regional en un comunicat.

És probable que la variant òmicron es propagui internacionalment, cosa que representa un risc global «molt alt» en què els augments sobtats de Covid podrien tenir «conseqüències greus» en algunes àrees, va dir dilluns l’Organització Mundial de la Salut (OMS).