Expansió Covid

El Regne Unit confirma dos casos detectats de la nova variant òmicron

Les dues persones es troben en aïllament i són casos relacionats. La República Txeca ha informat que estaven verificant la possible existència d’un cas

La República Txeca informa que està intentant verificar un altre possible positiu de l’esmentada variant

El Regne Unit confirma dos casos detectats de la nova variant òmicron
1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte el ministre de Salut britànic, Sajid Javid, ha confirmat dos casos de la variant del coronavirus denominada òmicron, de recent aparició i considerada com a «preocupant» per l’Organització Mundial de la Salut. Els casos han sigut identificats a les localitats de Chelmsford i Nottingham, que ara seran escenari de proves addicionals a la població per identificar més possibles casos, segons ha informat el ministre en declaracions a la cadena BBC.

Aquestes dues persones es troben en aïllament i els dos casos estan relacionats, d’acord amb el ministre en relació amb una variant identificada per primera vegada a Sud-àfrica.

¿Un altre cas txec?

Hores abans, les autoritats sanitàries de la República Txeca han informat que estaven verificant la possible existència d’un cas de la variant òmicron del coronavirus al país. El primer ministre del país, Andrej Babis, ha precisat que el cas es tracta d’una dona que era a Namíbia i va volar de tornada a la República Txeca a través de Sud-àfrica i Dubai.

Les autoritats sanitàries han volgut cridar a la calma. «Estem esperant la confirmació o refutació d’aquesta prova», segons la portaveu d’SZU, Stepánka Cechová, al portal de notícies Novinki. «Cal esperar els resultats de la seqüenciació del genoma complet, que requereix una mica de temps», va afegir Cechová, que va estimar que els resultats podrien conèixer-se diumenge, segons el portal de notícies Novinki.

Alemanya tem la presència de variant

Notícies relacionades

També aquest dissabte el ministre d’Assumptes Socials de l’estat alemany de Hesse, Kai Klose, informava en el seu compte de Twitter que «és molt probable» que la variant hagi arribat ja a Alemanya.

«Ahir a la nit es van trobar diverses mutacions típiques d’òmicron en un viatger de Sud-àfrica. Ara mateix la seqüenciació completa encara està pendent però hi ha un alt grau de sospita», ha afegit en el seu compte de Twitter.