Atac gihadista a Mogadiscio

Una gran explosió i un tiroteig desperten la capital de Somàlia

  • Alguns mitjans locals afirmen que només hi ha hagut ferits, mentre que d’altres parlen de «pèrdua de vides»

icoy32100287 file   in this thursday  feb  17  2011 file photo 160307194615

icoy32100287 file in this thursday feb 17 2011 file photo 160307194615 / Farah Abdi Warsameh

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una gran explosió seguida de ràfegues de trets ha sacsejat la capital de Somàlia, Mogadiscio, aquest dijous a primera hora del matí, segons informen mitjans locals. Els fets han tingut lloc entorn de les 7.30 hores (hora local), durant l’hora punta a la capital de la nació africana, cosa que alimenta el temor per un elevat nombre de víctimes, informa el mitjà ‘Garowe Online’, que compta amb testimonis al lloc.

Notícies relacionades

Mitjans locals apunten també que de moment només s’han registrat ferits, tot i que no especifiquen xifres, mentre que l’agència de notícies somali SONNA assegura que l’atac «ha provocat la pèrdua de vides i propietats».

L’explosió hauria tingut lloc als voltants de l’antic palau presidencial d’Abdiqasim i hauria sigut dirigida per membres del grup gihadista Al-Shabab contra un comboi de la missió de la Unió Africana al país (Amisom). En el succés s’han vist afectats diversos edificis al llarg de la carretera on s’ha produït l’atac, inclòs una escola, per això es tem que la majoria de víctimes puguin ser estudiants.