Cinc policies lesionats

Una disputa fronterera al Perú deixa dos morts i 60 ferits

  • Un conflicte entre districtes miners es va intentar resoldre amb una reunió, però va acabar en enfrontament violent

Una disputa fronterera al Perú deixa dos morts i 60 ferits

Carlos Garcia Granthon/ZUMA Wire / DPA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un conflicte per diferències limítrofes entre districtes dedicats a la mineria artesanal a la sud-andina regió d’Apurímac, al sud-est del Perú, va deixar aquest dimecres dos morts i al voltant de 60 ferits, segons van informar autoritats regionals. Els pobladors dels districtes de Sabaino, Virundo i Huaquira, a les províncies de Grau i Antabamba, es van embrancar en un violent enfrontament després del fracàs d’una reunió per resoldre els seus problemes de límits, segons va reportar RPP Noticias.

El director regional de Salut, Isnel Ramos, va informar a la radioemissora que els ferits, entre els quals, cinc policies, van ser atesos des de la vigília per lesions amb armes de foc i cops. «Una vegada assabentats d’aquests conflictes socials, el personal de salut ha arribat fins al mateix lloc a fi d’atendre els qui necessitin atenció. Són 27 pacients que han sigut atesos a l’Hospital d’Antabamba. N’hi ha tres amb ferides de bala, entre els quals, un menor de 15 anys», va indicar el metge. Així mateix, al centre de salut de Grau es van atendre altres casos de politraumatisme, que van sumar 61 pacients amb els d’Antabamba, i 13 pobladors amb ferides greus van ser derivats a l’hospital regional d’Abancay.

Notícies relacionades

El subprefecte de la província de Grau, René Tuero Cabrera, va confirmar que «hi ha dues persones mortes que serien de Sabaino. Els ferits de gravetat estan sent evacuats a la ciutat d’Abancay i els menys greus es quedaran aquí». També hi va haver sis motos lineals, un bolquet i un camió de la municipalitat cremats als disturbis.

Tuero va dir que el conflicte limítrof és antic a la zona, però que l’ingrés de la minera Anabi va incrementar els problemes perquè les terres van millorar de preu i alguns pobladors van voler prendre’n possessió.

Temes:

Perú