Repunt de casos

Les autoritats d’Alemanya acorden imposar restriccions contra els no vacunats

  • Alemanya registra nous màxims en casos i incidència de coronavirus per segon dia consecutiu

Les autoritats d’Alemanya acorden imposar restriccions contra els no vacunats
2
Es llegeix en minuts

Els presidents dels estats d’Alemanya han acordat aquest dijous amb el Govern central introduir restriccions per a la vida pública de les persones que no s’han vacunat contra la Covid-19.

Fonts presents en la reunió de les autoritats alemanyes citades per l’agència de notícies DPA han confirmat que les instal·lacions enfocades en l’oci, la cultura o els esports, entre altres, únicament seran accessibles per a les persones amb la pauta completa de vacunació o que s’hagin recuperat de la Covid-19.

Les restriccions entraran en vigor quan la taxa d’hospitalitzacions a causa de la malaltia arribi al número 3. És a dir, que hi hagi tres persones hospitalitzades per una causa relacionada amb la Covid-19 per 100.000 persones en l’última setmana.

Si la taxa es manté per sota del 3 en cinc dies, les restriccions s’alleujaran. Els nens menors de 18 anys –la gran majoria dels no vacunats a Alemanya– estan exempts de complir les limitacions.

PCR negativa

D’altra banda, si la taxa superés el número 6, qui tingui l’esquema complet de vacunació o s’hagi recuperat de la Covid-19 haurà de presentar una prova diagnòstica de la malaltia negativa per accedir a instal·lacions públiques.

Les restriccions arriben després que les autoritats d’Alemanya hagin informat aquest dijous de més de 65.000 nous casos de coronavirus comptabilitzats en l’última jornada, mentre que la incidència acumulada setmanal puja a 336,9 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa el registre de noves dades màximes amb aquests indicadors per segon dia consecutiu.

L’Institut Robert Koch, l’ens governamental encarregat del control de malalties infeccioses, ha assenyalat a la seva pàgina web que durant les últimes 24 hores s’han registrat 65.371 contagis i 264 morts, el que fa pujar el total a 5.195.321 i 98.538, respectivament.

Així, el país ha marcat un nou rècord diari de positius per Covid-19, ja que se superen els 52.800 anunciats dimecres, mentre la xifra de víctimes mortals diàries s’ha reduït respecte aquesta jornada.

A més, l’organisme ha apuntat que la incidència acumulada setmanal puja a 336,9 casos per cada 100.000 habitants, un nou rècord al situar-se per sobre dels 319,5 de dimecres.

D’altra banda, en aquests moments hi ha 532.600 casos actius, uns 41.800 més que el dia abans, i 4.564.200 persones s’han recuperat fins ara de la Covid-19, incloses prop de 23.400 altes l’últim dia.

Situació «dramàtica»

Notícies relacionades

Mentrestant, la cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, ha qualificat la situació de la pandèmia al país de «dramàtica». En la reunió amb els caps de Govern regionals, la mandatària ha insistit que és una «emergència» i ha alertat que la taxa de vacunació no és suficient per frenar la quarta onada de contagis.

Segons els participants de la reunió, citats per la DPA, Merkel ha assenyalat que l’objectiu és oferir 27 milions de vacunes al més aviat possible. Fins ara, 4,8 milions dels més de 83 milions d’habitants d’Alemanya han rebut una dosi de reforç.