En vigílies d’una protesta opositora

Cuba retira les credencials de premsa a periodistes de l’agència Efe

  • La decisió arriba el dia abans de la marxa cívica il·legal que aquest dilluns exigirà un canvi polític a l’illa

  • Es desconeix si la retirada és temporal o definitiva i afecta tres redactors, un fotògraf i un càmera de TV

Cuba retira les credencials de premsa a periodistes de l’agència Efe

ALEXANDRE MENEGHINI

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Les autoritats cubanes han retirat avui les acreditacions de premsa als periodistes de l’Agència Efe a Cuba, en vigílies de la il·legalitzada marxa cívica que l’oposició realitzarà dilluns per demanar un canvi polític a l’illa.

Els responsables del Centre de Premsa Internacional van convocar amb urgència l’equip d’Efe a l’Havana, que està actualment acreditat –tres redactors, un fotògraf i un càmera de TV– per comunicar-los que se’ls retiraven les credencials sense aclarir si la mesura és temporal o definitiva. La disposició va ser adoptada un mes i mig després que s’hagués retirat l’acreditació al coordinador de redacció d’Efe a l’Havana.

Les autoritats van advertir a l’equip d’Efe que no pot fer la seva tasca periodística a partir d’aquest moment, i tampoc van voler aclarir els motius exactes que els han portat a prendre aquesta decisió.

Protesta de l’oposició

Notícies relacionades

La resolució passa en un moment delicat a Cuba amb una protesta convocada per l’oposició per a dilluns a fi de reclamar un canvi polític a l’illa, que ha sigut il·legalitzada pel Govern. El país ha obert aquest diumenge les fronteres al turisme.

És la primera vegada que Cuba retira les credencials a l’Agència Efe i no hi ha constància que aquesta mesura hagi sigut adoptada en una altra ocasió amb una agència de notícies internacional a l’illa.

Temes:

Cuba