Crisi migratòria a Europa

Rescatats 430 immigrants a les costes de Sicília després de l’enfonsament del pesquer on viatjaven

El Govern ha habilitat un barco de passatgers perquè els auxiliats passin 15 dies de quarantena

Arribada d’immigrants a l’illa Lampedusa.

Arribada d’immigrants a l’illa Lampedusa. / MONTSE MARTÍNEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de 430 immigrants, entre els quals hi ha 13 menors, han sigut rescatats dimecres a la matinada per les autoritats italianes al naufragar el barco pesquer on viatjaven a prop de la ciutat de Pozzallo, a l’illa italiana de Sicília. El transbord dels immigrants a terra va durar diverses hores i es va portar a terme en petites embarcacions, cosa que va obligar els serveis de rescat a fer molts viatges, degut principalment a les difícils condicions marítimes i als forts vents.

Una vegada a terra, les més de 400 persones van ser allotjades al gimnàs municipal de Pozzallo i sotmeses a la prova de detecció de la Covid, segons han informat mitjans locals. Al llarg de dimecres seran traslladades a un dels barcos de passatgers que ha posat a disposició el Govern perquè passin els 15 dies de quarantena. L’alcalde de la localitat siciliana, Roberto Ammatuna, es va mostrar sorprès, ja que mai havia passat que un barco d’aquestes dimensions arribés sense ser interceptat fins al port.

Les arribades d’immigrants amb petites embarcacions a l’illa de Lampedusa, la més meridional del país i a poques milles de les costes africanes, han sigut constants en les últimes hores i al centre d’acolliment de la petita localitat hi ha actualment prop de 800 persones.

Esperant port

Notícies relacionades

Mentrestant, el barco ‘Ocean Viking’ de l’ONG francesa SOS Méditerranée es troba al mar, amb 306 immigrants rescatats al Mediterrani central, a l’espera d’un port, que encara no se li ha concedit malgrat les condicions meteorològiques.

Des que va iniciar l’any han desembarcat a Itàlia 56.618 migrants, respecte als 30.574 de l’any anterior.