Xarxes socials

Facebook va permetre que contingut plagiat circulés per la plataforma

  • Un informe intern revelat per ‘The Wall Street Journal’ indica que el 40% del trànsit de pàgines el 2018 corresponia a llocs en què la majoria del contingut havia sigut robat

Facebook va permetre que contingut plagiat circulés per la plataforma
1
Es llegeix en minuts
EFE

La xarxa social Facebook ha permès que el contingut plagiat o reciclat prosperi a la seva plataforma malgrat que les seves pròpies normes ho prohibeixen, segons apunta un informe intern a què ha tingut accés ‘The Wall Street Journal’.

Segons el document, al voltant d’un 40% del trànsit de pàgines de Facebook el 2018 es produïa en llocs on la majoria del contingut havia sigut robat o reutilitzat, segons un informe elaborat aquell any per un dels seus analistes de dades Jeff Allen.

Les pàgines de Facebook, a diferència dels perfils personals que pertanyen a individus, són utilitzades per empreses i organitzacions per difondre contingut.

Els analistes de Facebook també van apuntar que l’empresa havia reaccionat amb lentitud a l’hora d’actuar contra les violacions de drets d’autor per por d’exposar-se a responsabilitats legals.

Allen, que va deixar la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg el 2019, va assenyalar que la manera més fàcil per a les pàgines de Facebook d’aconseguir un elevat impacte era anar a pàgines amb un bon nombre de seguidors i tornar a publicar-ne el contingut.

Així mateix, els experts de Facebook van assegurar a l’informe que es tracta d’un patró que està sent utilitzat per grups tant nord-americans com estrangers, que publiquen contingut que causa divisió o que conté informació falsa.

Notícies relacionades

«Aquest és el pla bàsic que utilitzen molts dels subjectes perjudicials (de la xarxa)», va dir Allen en el seu informe del 2019.

‘The Wall Street Journal’ assegura, a més, que el contingut plagiat continua sent una fórmula d’èxit a Facebook, segons les dades publicades per l’empresa aquest any de les publicacions més populars.

Temes:

Facebook