S’investiga el mòbil

La policia mata un home que va intentar apunyalar diverses persones a Oslo

La premsa local diu que és un rus que havia sigut condemnat el desembre del 2020 a tractaments psiquiàtrics després d’un atac similar

La policia mata un home que va intentar apunyalar diverses persones a Oslo

Reuters

1
Es llegeix en minuts
France Presse

La policia noruega ha matat aquest dimarts un home armat amb un ganivet a Oslo després d’haver intentat apunyalar diverses persones abans d’atacar una patrulla que va acudir a detenir-lo.

Un agent va resultar ferit mentre intentaven arrestar-lo en un carrer del barri de Bislett a la capital noruega, va confirmar la policia, que no creu que es tracti d’un atemptat.

«No descartem cap motivació, però en aquest moment no hi ha informació que apunti a un atac terrorista», va declarar l’inspector Egil Jørgen Brekke en una roda de premsa.

La policia no va voler donar detalls sobre la identitat de l’home.

Segons el diari noruec ‘Verdens Gang’, es tracta d’un ciutadà rus d’uns 30 anys que havia sigut condemnat el desembre del 2020 a tractaments psiquiàtrics després d’un atac amb ganivet un any abans, també a Oslo.

Vídeos de testimonis difosos a les xarxes socials i represos pels mitjans noruecs mostren el sospitós sense samarreta i armat amb un gran ganivet. És colpejat almenys dues vegades per un cotxe de policia.

Després de ser llançat contra una paret, l’home corre llavors cap al vehicle policial, aconsegueix obrir la porta i es precipita a l’interior.

Notícies relacionades

«La policia va mirar d’atropellar-lo mentre intentava apunyalar algú. Va començar llavors a atacar activament la policia amb un ganivet (...) i es van produir trets», va relatar el cap de l’operació, Tore Solberg, en una improvisada roda de premsa emesa per la televisió pública NRK.

Traslladat a l’hospital, l’atacant va sucumbir a les seves ferides.

Temes:

Atemptat Oslo