Espai

La Xina avança en la construcció de la seva primera estació espacial

  • Dos astronautes completen la seva primera missió fora del mòdul

  • S’espera que l’estació espacial ‘Palau Celestial’ estigui finalitzada abans del 2023

La Xina avança en la construcció de la seva primera estació espacial
1
Es llegeix en minuts
EFE

Dos dels tres tripulants de l’estació espacial que la Xina està construint han completat avui la seva primera missió extravehicular, durant la qual van instal·lar «amortiment i adaptadors per al braç robòtic» extern, entre altres tasques.

A través d’un comunicat publicat avui a la seva pàgina web, l’Agència Espacial de Missions Tripulades (AEMT) de la Xina va informar que els encarregats de realitzar aquestes operacions van ser els astronautes Zhai Zhigang, el més experimentat de l’equip, i Wang Yaping, que es va convertir així en la primera dona xinesa a realitzar un «passeig espacial».

Segons la font, la missió es va completar «amb èxit» a les 01.16 hora de Pequín d’avui (17.16, hora GMT d’aquest diumenge) després de sis hores i mitja en les quals els cosmonautes «van completar tasques com la instal·lació de l’amortiment i els adaptadors del braç robòtic i van provar les típiques accions fora de la cabina».

L’AEMT va explicar que els «taikonautas» (com es coneix en xinès els astronautes, derivat del mandarí ‘taikong’, «espai exterior») van estar en contacte amb el control de Terra durant la seva sortida de l’estació espacial Tiangong («palau celestial»).

Zhai i Wang, al costat de Ye Guangfu –el principiant de l’expedició, que es va mantenir operant a l’interior en aquesta ocasió–, van arribar a la Tiangong el passat 16 d’octubre, a bord de la nau Shenzhou-13.

La Shenzhou-13 és la quarta nau que visita la Tiangong, i la segona amb tripulació, després que la Shenzhou-12 portés allà tres astronautes que van tornar a la Terra al setembre després de mantenir-s-hi tres mesos.

Notícies relacionades

La Xina espera completar la construcció de la seva primera estació espacial a finals del 2022, després que les tripulacions de les futures Shenzhou-14 i Shenzhou-15 concloguin els treballs previstos.

La Tiangong pesarà unes 70 tones i s’espera que funcioni durant uns 15 anys orbitant a uns 400 quilòmetres de la superfície terrestre.

Temes:

Espai Xina