Tragèdia a Lagos

Al menys 19 morts després d’esfondrar-se un gran edifici en obres a Nigèria

L’empresa constructora tenia permís per aixecar 15 plantes, però l’immoble en tenia 21

Al menys 19 morts després d’esfondrar-se un gran edifici en obres a Nigèria

TEMILADE ADELAJA / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El nombre de morts després de l’ensorrament d’un edifici d’unes 21 plantes que estaven construït als afores de Lagos (sud-oest), la ciutat més gran i capital econòmica de Nigèria, ha ascendit avui fins a 19, van confirmar a Efe els serveis d’emergències del país. «Hem recuperat més cossos, fins ara en tenim 19. El nombre de (persones) rescatades amb vida segueix sent nou», va dir a Efe Ibrahim Farinloye, portaveu de l’Agència Nacional de Gestió d’Emergències (NEMA) de Nigèria. «Les operacions de recerca i rescat continuen i esperem treure tanta gent com sigui possible», va afegir.

El bloc sinistrat es va esfondrar dilluns al districte d’Ikoyi, a la perifèria de Lagos, al voltant de les 14.00 hora local (13.00 hora GMT). A l’obra van quedar atrapades almenys 50 persones, la majoria treballadors de la construcció, segons els càlculs que els habitants de la zona van compartir amb Efe.

El president nigerià, Muhammadu Buhari, va oferir aquest dilluns el condol als afectats a través d’un comunicat que «instava les autoritats a intensificar els esforços en les operacions de rescat».

Poca qualitat

Els ensorraments d’edificis són comuns a Nigèria, el país més populós de l’Àfrica, un problema que s’atribueix a l’ús de materials de construcció de poca qualitat i a la revisió negligent dels immobles per part del Govern.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, fonts de les autoritats regionals de Lagos van dir als mitjans locals que l’empresa constructora, Fourscore Limited, estava només autoritzada a construir 15 plantes i va executar els seus plans sense permís. En aquest sentit, el governador de l’estat de Lagos, Babajide Sanwoolu, va ordenar una investigació per determinar la causa de l’accident.

El març del 2019, un edifici de tres pisos es va esfondrar a Lagos i va acabar amb la vida d’almenys vuit persones, entre les quals diversos nens.

Temes:

Nigèria