Assalt armat

Un atac en una mesquita nigeriana deixa almenys 18 morts

  • Diversos homes van entrar a l’edifici i van tirotejar les víctimes, que estaven fent les seves pregàries matutines

Un atac en una mesquita nigeriana deixa almenys 18 morts
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 18 persones han mort en un atac d’homes armats a una mesquita en el consell local de Mashegu, a l’estat de Níger, a l’oest de Nigèria, segons han informat mitjans locals. El succés va tenir lloc dilluns a la matinada, quan diversos homes van envair la comunitat de Maza-Kuka, ubicada a Mashegu, i van disparar els residents, que realitzaven les seves oracions matutines en una mesquita, segons recull el portal nigerià ‘The Guardian’.

Notícies relacionades

El secretari del Govern de l’estat de Níger, Ahmed Matane, ha indicat que les autoritats han enviat la zona a un equip de militars perquè rastregi els autors de l’atac. D’altra banda, el governador de l’estat de Bauchi, Bala Mohamed, ha anunciat casos de segrest i atacs mortals en sis dels seus consells locals, també per part de grups armats, segons recull el mitjà abans esmentat. Mohamed ha expressat també la seva preocupació per una presumpta «connivència dels terroristes amb funcionaris del Govern» per portar a terme els delictes.

D’altra banda, les tropes de l’operació Hadin Kai han repel·lit aquest diumenge atacs d’Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (ISWA) a la comunitat de Katarko, en el consell de Gujba, ubicat a l’estat de Yobe.