Assalt en plena nit

Homes armats alliberen més de 830 presos d’una presó de Nigèria

És la tercera fuga massiva després de l’assalt a una presó que té lloc al país africà des de principi d’any

Homes armats alliberen més de 830 presos d’una presó de Nigèria

AFOLABI SOTUNDE / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Homes armats han alliberat la nit de divendres passat 837 presos del centre correccional d’Abolongo, a l’estat nigerià d’Oyo (sud-oest del país), sense que de moment es tingui constància de víctimes. L’atac va tenir lloc al voltant de les 21.50 (hora local), quan els atacants «fortament armats es van embrancar amb els guàrdies en un intens tiroteig», segons ha explicat el portaveu estatal de Penitenciaries, Olarewaju Anjorin. Les forces de seguretat han aconseguit capturar 287 dels escapats.

«Els invasors van arribar al centre fortament armats amb armes sofisticades i, després d’un dur enfrontament amb els agents de guàrdia, van aconseguir entrar al pati, utilitzant dinamita per volar el mur», va explicar Olanrewaju Anjorin, portaveu del centre correccional nacional. «Mentre que tots els detinguts en espera de judici van ser forçats a sortir de la custòdia, les cel·les que allotgen els convictes i les recluses no van ser objecte de l’atac», va afegir.

Notícies relacionades

El portaveu va dir també que aquest centre correccional té la capacitat d’allotjar 160 reclusos però que, en el moment de l’atac, n’hi havia 907, i va instar la població a ajudar el centre amb informació que pogués conduir a la recaptura dels reclusos fugits.

Tercer atac

L’atac és el tercer d’aquesta naturalesa a Nigèria des de principis d’any. El diari nigerià ‘The Cable’, segons un recompte propi, estima que 4.307 reclusos havien escapat de les presons nigerianes des del 2017, gairebé la meitat durant el 2021. Primer, el 5 d’abril, quan almenys 1.800 van ser alliberats a l’estat sud-est d’Imo. Després, el 13 de setembre, 240 presos van fugir després d’un atac a una presó de l’estat de Kogi, al centre nord del país. 

Temes:

Nigèria