Temporal al nord de França

La tempesta Aurora deixa centenars de milers de famílies franceses sense electricitat

El temporal, que es dirigeix ara cap a Alemanya, provoca ràfegues de vent de més de 175 quilòmetres per hora

La tempesta Aurora deixa centenars de milers de famílies franceses sense electricitat

AFP / FRED TANNEAU

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Ràfegues de vent amb una intensitat inhabitual van sacsejar el nord de França durant les últimes 24 hores. La tempesta, batejada Aurora, va deixar sense electricitat 250.000 domicilis al país veí, la majoria a Normandia, al nord-oest del territori francès. També va causar un centenar d’incidents en la circulació ferroviària. Fins i tot hi va haver greus destrosses en cases, tot i que no ha provocat morts ni ferits.

Durant la nit de dimecres a dijous, el vent va superar els 175 quilòmetres per hora a la localitat normanda de Fécamp i va arribar als 109 quilòmetres per hora a París. Segons Météo-France, aquesta tempesta es concentrava aquest dijous al matí a la regió dels alts de França (nord) i es dirigeix cap a Alemanya passant pel nord-est del territori francès. No obstant, els serveis meteorològics van indicar dijous al matí que l’Aurora està perdent intensitat. Van aixecar l’alerta taronja per vents violents en els 12 departaments (equivalent de les províncies) afectats.

Els principals danys causats per la tempesta es van produir en les infraestructures elèctriques. Unes 250.000 famílies es van despertar dijous al matí sense llum a les seves cases, tot i que amb el pas de les hores s’ha anat restablint aquest servei. «Quatre mil tècnics i treballadors d’empreses prestatàries estan treballant per resoldre la situació», ha anunciat aquest migdia l’empresa Enedis. Segons va indicar aquesta companyia elèctrica a primera hora de la tarda, hi ha unes 120.000 famílies que continuen sense llum a casa seva.

Trànsit ferroviari afectat

Trànsit ferroviari afectatEls desperfectes també van resultar considerables en el sector ferroviari. Segons l’empresa estatal SNCF, hi va haver «un centenar d’incidents» d’aquest tipus a causa d’«arbres, branques o altres objectes que van sortir volant i van caure a sobre de vies o catenàries». Per aquesta raó, als trens de rodalies de la regió parisenca es van succeir els retards dijous al matí.

«A causa de les fortes ràfegues de vent, les caigudes d’arbres van afectar la circulació de trens a l’Illa de França (la regió de París), Normandia, al Nord i la Lorena», va advertir a Twitter el ministre de Transport, Jean-Baptiste Djebbari. Però pràcticament totes les línies han recuperat un funcionament normal des d’aquest migdia. I cap connexió d’alta velocitat es va veure afectada.

Notícies relacionades

 

 

Temes:

França