Tendència delictiva

El Regne Unit detecta un auge de dones drogades en discoteques mitjançant una injecció

La policia del Regne Unit recopila dades després que diverses noies descobreixin una marca similar a una picada al cos després de perdre la memòria

Les estudiants de 50 universitats del Regne Unit han organitzat una jornada de boicot de locals nocturns demanant més mesures de protecció

Britain begins second phase of unlocking

Britain begins second phase of unlocking / ANDY RAIN (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Una nova tendència delictiva està en auge al Regne Unit. Diverses dones britàniques han denunciat haver sigut drogades quan passaven la nit en una discoteca. Amb la novetat que l’anomenada ‘droga de la violació’, quedeja inconscient qui se la pren i sol subministrar-se barrejant-la amb la beguda de la víctima, ara també s’injecta. Joves britàniques estan denunciant aquesta variant nova i sinistra: una punxada en el moment en què se’ls inocula la droga destinada a fer-los perdre la consciència i el control per poder ser sotmeses a abusos sexuals.

La ministra d’Interior, Priti Patel, ha ordenat a totes les forces policials del país una investigació urgent de diversos casos de noies joves que asseguren haver patit la punxada quan estaven a la discoteca.

Les estudiants de més de 50 universitats del Regne Unit han llançat una campanya a internet per boicotejar locals nocturns durant una jornada de protesta el 28 d’octubre per no garantir la seguretat de les noies. Una petició al Parlament per exigir legalment que les discoteques revisin els clients a l’entrada ha aconseguit ja més de 150.000 firmes.

Confoses i aterrides

Sarah Buckle, de 19 anys, estudiant de la Universitat de Nottingham, ha explicat a diverses cadenes de televisió com el 28 de setembre quan estava en un club d’aquesta ciutat anglesa va passar de trobar-se perfectament a no poder parlar ni mantenir-se dreta. Els seus amics van trucar a una ambulància. Al matí següent es va despertar a l’hospital amb una petita picada a la mà, que després es va convertir en un hematoma. «No havia begut gaire i el que sentia era completament diferent. Vaig passar a l’hospital 10 hores i no recordo absolutament res. És una bogeria. Estic confosa i aterrida. Pots tapar la beguda, però ¿com pots evitar que algú et punxi?». La Sarah es pregunta què podria haver-li passat si els seus amics no haguessin estat allà.

Zara Owen, de 19 anys també, va perdre per complet la memòria del que va passar dilluns passat, després d’arribar a un bar. «Mai he patit pèrdua de la memòria abans. Al matí següent em vaig despertar amb un fort dolor a la cama i vaig veure una picada a l’epicentre de tot el dolor. No podia caminar, anava coixejant. A la universitat he sentit històries de gent que va als clubs i els han punxat amb xeringues. He sentit històries de gent que han punxat a l’esquena o a la mà, això em va fer pensar en el que m’havia passat», va afegir.  

 Emma MacDonald, de 21 anys, afirma seguir en «estat de xoc». Després d’una nit amb amics al Nite Zone de Glasgow, un local freqüentat per estudiants, va perdre completament la memòria de l’ocorregut. Al matí següent va notar una macadura al cos que semblava «una cicatriu amb una picada al mig», ha explicat a Channel 4. Quan als tres dies la zona es va posar de color morat va començar a sospitar. Va anar al metge i li han fet una anàlisi de sang per detectar possibles infeccions.

«És fastigós, estic veritablement espantada al pensar que hi ha gent que surt de nit amb la intenció de fer mal». La policia d’Escòcia afirma en un comunicat estar investigant aquest presumpte incident i d’altres a Edimburg, Dundee, Glasgow i Aberdeen. Hi ha investigacions similars a Nottingham i a Leeds, on es va rebre una denúncia la setmana passada d’una altra agressió amb una xeringa.

Delicte en alça

Notícies relacionades

El Comitè d’Interior del Parlament ha demanat un informe urgent sobre l’escala del problema. En la seva compareixença davant els diputats, Sarah Crew, la dona policia al capdavant del departament de delictes sexuals, va reconèixer que «les droga a les begudes i les injeccions són tendència» i que la policia està abordant l’afer «molt seriosament». «Hi ha problemes de salut, hi ha agressió, la motivació de qui ho fa, què pretenen els que ho fan», planteja Crew, per afegir: «És just assumir que la intenció és sexual».

Davant l’alarma que les denúncies han provocat els experts en drogues demanen calma a l’espera d’una verificació. Uns remarquen que per utilitzar xeringues fa falta un cert nivell d’entrenament mèdic. A l’espera de proves sobre un mètode tan macabre, el que ningú discuteix és que l’anomenada ‘droga de la violació’ barrejada a les begudes és un delicte constatat i a l’alça a tot el Regne Unit, que augmenta la inseguretat de les dones. 

Temes:

Regne Unit