Catàstrofe meteorològica

Gairebé 200 morts per les pluges torrencials a l’Índia i el Nepal

  • Milers de persones continuen incomunicades a l’espera de ser rescatades per l’Exèrcit

Gairebé 200 morts per les pluges torrencials a l’Índia i el Nepal

REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El nombre de morts a causa de les terribles pluges que fuetegen l’Índia i el Nepal ja està a prop dels 200, van indicar dijous les autoritats, que, lluny de ser optimistes, van advertir de més episodis de precipitacions. A l’Índia, el nombre de morts per les precipitacions ja supera el centenar i, al veí Nepal, les autoritats van elevar l’anterior balanç de 31 víctimes fins a 88 aquest dijous.

«Tots els comitès de gestió de desastres estan treballant activament en les operacions de rescat i atenció», va dir el funcionari d’emergències Dijan Bhattarai, després d’assenyalar que van mobilitzar la policia i l’Exèrcit per poder arribar fins als milers d’habitants incomunicats.

Els balanços de morts continuen augmentant dia rere dia, com és el cas de la ciutat d’Uttarakhand, en plena serralada de l’Himàlaia, on les autoritats van reportar la mort de 55 persones, nou més que el dia anterior. A més, les ingents quantitats d’aigua han fet malbé carreteres i ponts en aquesta zona i han deixat aïllades nombroses poblacions.

Alerta vermella al nord-est

Notícies relacionades

Actualment, la zona nord-oest és una de les més afectades i ja es troba en alerta vermella. «El fang, les roques i l’aigua que baixaven pels turons de Darjeeling van danyar 400 cases i milers de persones van ser evacuades lluny dels rius i dels seus pendents», va declarar el ministre de gestió de desastres, Javed Amhed Khan. Així mateix, cinc persones van morir a l’estat de Bengala Occidental, a l’est del país, incloses dues nenes, de vuit i 10 anys, d’una mateixa família al ser arrossegades pel corrent d’aigua.

La població local no és l’única a veure’s afectada per les brutals pluges, ja que centenars de turistes es trobaven de visita als dos països quan es van veure sorpresos per l’aigua. És el cas de la ciutat de Darjeeling, on centenars de visitants han quedat aïllats en un complex hoteler. A més, 20 viatgers més que havien anat a fer una excursió fins a una glacerase troben en parador desconegut.