La pandèmia a l’Àfrica

Burundi, un dels últims països de començar a vacunar contra la Covid

  • El país africà era, juntament amb Corea del Nord i Eritrea, l’últim a rebre dosis contra el virus a tot el món

1
Es llegeix en minuts

Burundi ha iniciat el pla de vacunació contra la Covid, convertint-se en un dels últims tres països del món a inocular el tractament contra el coronavirus. Després d’aquest avenç a Burundi, Eritrea i Corea del Nord encara no han rebut les dosis per començar a inocular la seva població.

Abans de començar amb el procés de vacunació, que va ser voluntari, el ministre de salut burundès, Thaddée Ndikumana, va declarar que els treballadors sanitaris i les persones grans tindrien prioritat per rebre-la.

Les dosis van arribar a la capital del país africà fruit d’una donació de 500.000 unitats de la vacuna Sinopharm per part del Govern xinès i l’afluència per rebre-les, segons han relatat testimonis a la cadena BBC, va ser «realment baixa».

Notícies relacionades

El director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va indicar la setmana passada que Burundi era un dels últims països al món d’aplicar vacunes contra la Covid, juntament amb Corea del Nord i Eritrea. L’Executiu africà sempre es va mostrar partidari d’«esperar» que d’utilitzar vacunes «experimentals».

Segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les autoritats sanitàries burundeses han confirmat uns 19.550 casos, incloses 14 morts a causa del coronavirus, tot i que la ciutadania encara es mostra escèptica davant aquestes xifres. 

Temes:

Burundi Vacunes