Aquest cap de setmana

Un temporal extrem deixa 19 morts i una desena de desapareguts a l’Índia

  • La regió de Kerala, al sud del país, pateix un cap de setmana de fortes pluges, inundacions i esllavissaments de terra

Un temporal extrem deixa 19 morts i una desena de desapareguts a l’Índia

APPU S. NARAYANAN

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Índia s’ha vist fuetejada per un nou temporal extrem. Aquest cap de setmana, fortes pluges han afectat l’estat de Kerala, al sud del país, provocant importants inundacions i esllavissaments de terra a tot el territori. Segons el balanç provisional de les autoritats locals, les fortes pluges han deixat una desena de desapareguts i almenys 19 morts.

En aquests moments, la Força Nacional de Resposta a Desastres (NDRF) continua les intenses tasques de rescat, sobretot en l’àrea afectada per un esllavissament de terra a Idukki. Les primeres imatges del lloc afectat mostren que el corriment de terra va arrasar el que va trobar al seu pas fins a arribar a un riu en el pendent d’una muntanya. De moment, les operacions de rescat a l’estat han salvat almenys 33 persones, entre elles set nens, va detallar el director general de l’NDRF, Satya Pradhan.

D’acord amb el Departament de Meteorologia de l’Índia la situació està millorant a la regió, i en els districtes més afectats per les precipitacions s’ha reduït el codi d’alerta des de dissabte de vermell (pluja forta o extremadament forta) a groc (pluja moderada) diumenge. Tot i així, en les pròximes hores s’espera que el temporal continuï avançant pel país. Les previsions apunten que les ràfegues de vent podrien superar els 50 quilòmetres per hora en desenes de nuclis habitats. 

Època de monsons

Notícies relacionades

Aquests temporals, corriments de terra i inundacions són habituals en l’època del monsó al Sud d’Àsia, on cada any, a més de víctimes, produeixen importants danys materials. En els últims anys, l’estat de Kerala destacat entre els més afectats per aquest fenomen. Entre el maig i l’agost del 2018 les pluges torrencials, que van provocar les pitjors inundacions en prop d’un segle a la regió, van causar almenys 370 morts, mentre que un any després les fortes precipitacions van deixar a la regió 76 morts.

Després de donar-se a conèixer el tràgic balanç d’aquest últim temporal, i mentre els equips de rescat continuen treballant sobre el terreny, el primer ministre indi, Narendra Modi, va comunicar les seves condolences als familiars de les víctimes. Segons va publicar aquest diumenge el mandatari a les seves xarxes socials, «és lamentable que algunes persones hagin perdut la vida a causa de les fortes pluges i els esllavissaments de terra a Kerala».

Temes:

Temporals Índia