Nou Executiu tunisià

Tunísia ja té nou Govern amb una dona com a primera ministra

Tunísia ja té nou Govern amb una dona com a primera ministra

AFP / FETHI BELAID

1
Es llegeix en minuts

El president tunisià Kais Saied, que el 25 de juliol va assumir tot el poder, ha nomenat nou Govern. «El president de la república va promulgar un decret que nomena al cap de Govern i els seus membres», indica un comunicat de presidència.

Per primera vegada en la història del país una dona, la professora universitària Najla Bouden, ha sigut nomenada primera ministra. No obstant, el nou Govern tindrà un poder limitat després del cop institucional de Saied.

Najla Bouden va ser nomenada el 29 de setembre, més de dos mesos després de la destitució del primer ministre Hichem Mechichi el 25 de juliol pel cap de l’Estat, que també va congelar el Parlament i es va fer càrrec del poder judicial.

Notícies relacionades

En el discurs que va pronunciar aquest dilluns a l’assumir el seu càrrec, Bouden, de 63 anys, ha afirmat que «la lluita contra la corrupció serà l’objectiu més important» del nou Govern, que compta amb 25 ministres a més del seu cap.

L’anunci del nou Govern es produeix l’endemà d’una nova manifestació a Tunísia contra les mesures d’excepció decidides per Saied, en la qual van participar almenys 6.000 persones.

Temes:

Tunísia