Situació econòmica precària

Nicolás Maduro avança el Nadal a Veneçuela

  • El president veneçolà ja va avançar al 15 d’octubre les festes del 2020 i al novembre les del 2019

Nicolás Maduro avança el Nadal a Veneçuela

Leonardo Fernández Viloria / Reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per segon any consecutiu, ja és Nadal a Veneçuela. Nicolás Maduro, president del país, ha anunciat mitjançant un vídeo de Twitter que el Nadal s’havia de celebrar a partir del dia 1 d’octubre. En el vídeo es mostra com ell i la seva dona, Cilia Flores, passegen pels jardins del Palau presidencial de Miraflores i ensenyen tots els seus ornaments, des de llums de colors i flors fins a arbres de Nadal i rens. «Es posa bonic el palau. Això és molt bonic. Mirin aquests animalets, un detall bonic», anuncia el president.

És ja el tercer any que Maduro ‘avança’ les dates de Nadal a Veneçuela. El 2020 van ser el 15 d’octubre i, el 2019 a partir del novembre. Això es deu a l’intent d’impulsar la idea que Veneçuela està «millorant», però la pobresa continua creixent. Segons l’Enquesta Nacional de Condicions de Vida, elaborada per la Universitat Catòlica Andrés Bello, l’índex de pobresa nacional està a més del 94%, i sobre el 75% el de pobresa extrema.

Notícies relacionades

Igual com el 2020, aquest any Maduro també ha rebut crítiques a Twitter d’usuaris que confirmaven que no seria un «Nadal feliç» com ell deia. Asseguren que la situació econòmica actual a Veneçuela és inestable i precària, i es queixen que moltes ciutats del país estan sense gasolina, sense llum i sense internet. «Quina llàstima que el 10% dels veneçolans vegin la pau i alegria del Nadal mentre el 90% dels seus paisans pateixen pels seus errors i egoisme. Déu existeix, tard o d’hora salvarà Veneçuela de les seves mans i del terror que els sotja», ha escrit un usuari.

A finals d’any, Veneçuela arribarà a vuit anys de recessió econòmica, els mateixos que Maduro porta en el poder. Però, segons ell, ampliar les festes nadalenques pot impulsar el comerç nacional.