Un home de 68 anys

Detingut per drogar la seva dona i deixar que la violessin mig centenar d’homes durant deu anys a Marsella

El marit gravava els fets, que van conduir als 45 arrestos

2
Es llegeix en minuts

Un home de 68 anys va ser detingut a França per drogar la seva dona durant deu anys perquè desenes de desconeguts la violessin, fets que gravava i que van conduir a la detenció de gairebé mig centenar d’homes, va anunciar dimecres la policia. Un total de 45 sospitosos van ser identificats en la investigació iniciada fa gairebé un any a Avinyó (sud), després que el marit de la víctima fos detingut quan gravava sota les faldilles de dones en una botiga.

«És poc habitual comptar amb tantes proves en un cas de violacions. Tot està detallat, fins i tot si la víctima, inconscient durant les violacions, no recorda res», va dir a l’AFP el comissari Jérémie Bosse Platière, de la policia judicial. Els fets investigats, revelats pel diari ‘La Provence’, comprenen deu anys, des del 2010 fins al 2020.

Nou persones es troben en detenció provisional, mentre que 33 més, entre les quals el marit, van passar a presó preventiva després de la seva imputació.

Els càrrecs imputats per la fiscalia van des de la violació i complicitat en violacions agreujades per l’administració d’una substància per alterar el discerniment de la víctima, fins a la invasió de la intimitat per la gravació i difusió d’imatges sexuals.

Ansiolítics i calor

«El marit utilitzava forts ansiolítics per drogar la seva dona, que col·locava despullada en un llit, i escalfava l’habitació per evitar que es despertés», va indicar Bosse Platière.

Aquest cas va sortir a la llum després que el marit de la víctima fos detingut el 12 de setembre del 2020 en una botiga de Carpentràs (sud) mentre filmava sota les faldilles de les clientes.

A l’examinar el contingut del seu ordinador, els investigadors van descobrir vídeos de la seva dona inconscient mentre era violada per homes. A internet, també van trobar missatges del marit publicats en fòrums de trobades llibertines, en les quals proposava a diverses persones aprofitar-se de la seva dona.

«Cap dels autors podia ignorar el que passava», va insistir el comissari. No obstant, molts només van reconèixer els fets quan els van mostrar les imatges.

Notícies relacionades

Els presumptes violadors tenen entre 24 i 71 anys i no compten amb un perfil únic: treballador temporal, bomber, infermer, periodista, etc.; solters, casats, divorciats, pares de família o en parella.

La víctima, mare de tres nens, va descobrir els fets amb motiu de la investigació i, «atònita», va decidir deixar el sud de França i marxar a viure a la regió de París.

Temes:

Violacions