Crisi migratòria

Els EUA preparen vols de deportació a Haití després d’un creuament massiu a la frontera

Prop de 13.000 immigrants irregulars estan retinguts per les autoritats migratòries nord-americanes en un campament improvisat a Texas

Els EUA preparen vols de deportació a Haití després d’un creuament massiu a la frontera

GO NAKAMURA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern dels Estats Units prepara l’enviament de múltiples vols de deportació a Haití per descoratjar l’arribada massiva de ciutadans d’aquesta nació caribenya, que acampen per milers al sud de Texas, segons mitjans nord-americans. Les autoritats migratòries estarien preparant fins a 8 vols diaris a Haití, segons va informar ‘The Washington Post’, en què viatjaran part dels 13.000 haitians que ja han travessat la frontera sud amb Mèxic.

El Govern de Biden, que havia frenat les deportacions a Haití per la crisi política provocada pel magnicidi de Jovenel Moïse al juliol, podria anunciar la seva nova estratègia aquest mateix dissabte, segons ‘The Washington Post’. Prop de 13.000 immigrants irregulars, majoritàriament haitians, estan retinguts per les autoritats migratòries nord-americanes en un campament improvisat sota el pont internacional que uneix Del Río (Texas) amb Ciudad Acuña (Mèxic).

Notícies relacionades

Els migrants han estat creuant des d’aquest dimarts als Estats Units i han desbordat les autoritats migratòries, que han improvisat el campament a l’espera d’anar processant sol·licituds d’asil. La lentitud per processar aquestes sol·licituds, no obstant, està provocant que el campament creixi ràpidament, ja que no cessa l’arribada de nous immigrants.

Els indocumentats estan dormint al ras i no tenen serveis bàsics, unes condicions que amenacen de crear una nova emergència humanitària a la frontera sud. L’oposició republicana ja ha assenyalat com a responsable de la situació a la frontera el president Joe Biden, que aquest divendres va ordenar el tancament temporal dels ponts fronterers a Del Río. 

Temes:

Haití