Tiroteig

Militars mexicans maten nou civils armats

  • Agents de la Policia estatal van ser assaltats pels homes abatuts i van rebre suport de l’Exèrcit

Militars mexicans maten nou civils armats

Policía del estado de Oaxaca, México

1
Es llegeix en minuts

Membres de l’Exèrcit mexicà van abatre aquest dijous nou civils armats que van agredir policies estatals en els límits dels estats del nord mexicà de Coahuila i Nou Lleó, van informar autoritats estatals. En un comunicat, el Govern de Coahuila va detallar que l’agressió va ocórrer al voltant de les 15.15 hora local (18.15 GMT), mentre elements de la Policia estatal realitzaven un recorregut de supervisió i vigilància com a part de l’Operatiu Nord-Est.

D’acord amb la informació, els agents policíacs van ser atacats per civils armats en una bretxa en direcció de la carretera Anáhuac-Colòmbia, per la qual cosa es van veure obligats a repel·lir l’atac, tot i que els agressors van aconseguir fugir. Davant aquesta situació, els policies van rebre el recolzament de l’Exèrcit mexicà que té les seves bases en els estats de Coahuila, Nuevo León i Tamaulipas, que al realitzar un recorregut de reconeixement van donar abast als agressors, que els van enfrontar però al final nou d’ells van ser abatuts. En l’operatiu, també es van assegurar dos vehicles: un amb blindatge artesanal conegut com a «monstre», així com 10 armes, entre elles una tipus «Barret». A més, de l’Exèrcit, també van participar en la persecució forces estatals de les bases d’operacions dels municipis d’Hidalgo i Guerrero, Coahuila.

Notícies relacionades

Fins ara, van informar les autoritats, es porta a terme un operatiu de recerca coordinat per ubicar la resta dels agressors.

Mèxic ha registrat els dos anys més violents de la seva història en els primers dos anys del president Andrés Manuel López Obrador, amb 34.682 homicidis el 2019 i 34.557 el 2020.