En diferents localitats

Nou ofegats a la costa francesa a causa del fort onatge

  • A més dels morts, el mal temps ha provocat dos ferits i un desaparegut

mediterraneo

mediterraneo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de nou persones han mort aquest dimecres en diferents localitats franceses davant les costes del Mediterrani a causa del fort onatge i el mal temps de la zona. En concret, els esmentats accidents han tingut lloc a l’Erau, l’Aude i les Boques del Roine, situats a l’extrem sud-est del país, entre Marsella i Perpinyà, a la frontera entre França i Espanya, tal com ha informat la cadena de televisió BFM.

A més dels nou morts, dues persones més han resultat ferides, mentre que hi ha un altre ciutadà desaparegut, segons han informat les autoritats de la zona, segons recull el diari local ‘La Depeche du Midi’.

El fort onatge, sumat a les intenses ratxes de vent que castiguen la costa i que intensifiquen els corrents marins, han arribat a posar en perill la mateixa Societat Nacional de Salvament Marítim francesa (SNSM). «El mar és tan difícil que la nostra embarcació podria haver-se bolcat mentre sortíem a rescatar una persona que estava en perill. Ens va sorprendre, però per sort no va anar a més. Ens vam endur un gran ensurt», ha apuntat un empleat de SNSM al diari.

Notícies relacionades

És per això que l’autoritat marítima, els Bombers i la Gendarmeria han demanat als ciutadans que no vagin a la platja durant aquests dies. «Les condicions climàtiques amb el mar càlid, grans onades que semblen juganeres i arrossegades pel vent, sumat a l’absència de pluges condueixen a una alta freqüentació a les platges, però no eviten el perill lligat als corrents», han explicat els Bombers de l’Erau en un comunicat.

Al final de la temporada d’estiu les platges de França ja no estan sota la constant vigilància dels socorristes, per la qual cosa fins i tot en algunes zones s’ha pres la decisió de prohibir el bany a la tarda a causa d’aquestes males condicions climàtiques.

Temes:

França Ofegats