Ciberdelinqüència

Un atac informàtic fa caure el sistema del banc més gran de Nova Zelanda

  • També es van veure afectades altres companyies i entitats bancàries del país

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un atac cibernètic va aconseguir fer caure aquest dimecres el sistema del banc més gran de Nova Zelanda, ANZ, i d’altres entitats bancàries i companyies com el servei postal, van informar fonts oficials i els mateixos afectats.

El governamental Equip de Resposta per a Emergència Informàtica (CERT, per les sigles en anglès) va informar d’un «atac dirigit contra diverses organitzacions» del país oceànic. «Estem vigilant la situació i col·laborem en tot el que podem amb les parts afectades», va apuntar l’organisme oficial, sense oferir més detalls de l’incident.

Notícies relacionades

Per la seva part, el banc ANZ va admetre a les xarxes socials que havia patit «problemes en el seu sistema de banca electrònica» i va indicar que treballen per solucionar-ho al més aviat possible. Kiwibank, una altra de les entitats bancàries més importants del país, també va reconèixer que tenia problemes amb alguns serveis relacionats amb internet.

Fins al moment es desconeix el grup que ha perpetrat l’atac cibernètic i si han aconseguit accedir a dades de les companyies afectades.