Cau per un barranc

Un autobús s’estimba a Bolívia i deixa almenys 23 morts i 13 ferits

  • Cada any moren 1.400 bolivians i 40.000 resulten lesionats en accidents de trànsit

Un autobús s’estimba a Bolívia i deixa almenys 23 morts i 13 ferits

Félix Ingaruca

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 23 persones van morir i 13 més van quedar ferides al caure aquest dilluns un autobús de transport públic per un barranc en una carretera de la regió boliviana de Cochabamba, al centre del país. El succés va passar a la carretera entre la localitat de Morochata i la ciutat de Quillacollo, a prop de la localitat de Keraya, segons un report difós a la pàgina de Facebook de la Policia de Cochabamba.

El vehicle, conduït per un home identificat amb les inicials D. M. R., va caure per un barranc de 400 metres «per causes que s’investiguen», assenyala l’informe. Com a conseqüència, van morir 23 persones, inclosos tres menors d’un, dos i sis anys, a més de cinc persones que de moment no han sigut identificades. Els ferits, inclosos set que encara no han sigut identificats, van ser traslladats a diferents centres de salut a Quillacollo per personal de bombers en «ambulàncies de diferents municipis i vehicles particulars», segons l’informe policial.

Notícies relacionades

El vehicle va quedar amb «danys materials de consideració», mentre que el conductor va ser sotmès a una prova d’alcoholèmia el resultat de la qual no es coneix de moment. L’home treballava a l’empresa de transport Sindicato Mixto Morochata.

El succés està «en procés d’investigació i ha passat a coneixement del Ministeri Públic», afegeix l’informe de la Policia de Cochabamba. Els registres d’accidents a la carretera no van ser tan freqüents a Bolívia durant l’any passat per les restriccions de viatges a causa de la pandèmia de la Covid-19. En circumstàncies normals, els accidents a les carreteres bolivianes causen cada any al voltant de 1.400 morts i uns 40.000 ferits, segons dades oficials. Un informe de la Policia Boliviana ha advertit que la majoria d’aquests successos es deuen a «errors humans» que poden prevenir-se.