Violència al Pròxim Orient

Un palestí mor i alguns són ferits per trets de les forces israelianes a Gaza

  • Cinc dels afectats són nens, uns dels quals es troba greu

Palestinian night protest along the border between the Gaza Strip and Israel

Palestinian night protest along the border between the Gaza Strip and Israel / MOHAMMED SABER (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un home palestí ha mort i alguns es troben ferits, entre ells cinc nens, un d’ells en estat greu, per trets de les forces de seguretat d’Israel durant una protesta a la Gaza aquest dijous, segons recull l’agència oficial palestina Wafa. És la sisena nit consecutiva de protestes violentes a la frontera amb Israel, tot i que en les últimes dues setmanes s’han produït diverses manifestacions contra el bloqueig de Gaza.

Els enfrontaments en els quals ha mort el jove palestí, de 27 anys, s’han produït aquest dijous al campament de Jabalia, segons recull Wafa, que suma 15 civils ferits per trets i gas lacrimogen, entre ells personal sanitari i un fotògraf. Segons les forces de seguretat d’Israel, citades per mitjans locals, els manifestants han llançat explosius a les tropes israelianes, que han respost amb trets. Amb aquesta ja són tres les morts de palestins durant les últimes dues setmanes de protestes, encoratjades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs). Els enfrontaments han deixat també un franctirador mort del costat israelià.

Notícies relacionades

A la manifestació d’aquest dijous han participat centenars de persones distribuïdes en cinc zones al llarg de la frontera entre Gaza i Israel, segons ha detallat el diari israelià ‘Haaretz’. Els manifestants demanen el final del bloqueig israelià del territori, que van imposar al costat d’Egipte el 2007 després de l’ascens al poder de Hamàs a Gaza.

Els enfrontaments entre Hamàs i Israel van tenir l’última escalada al maig, que va durar onze dies i va deixar més de 250 palestins morts, dotze persones mortes a Israel i més de 20 palestins morts en mans de les forces de seguretat israelianes a Cisjordània.

Temes:

Palestina Israel