En un supermercat d’Auckland

Diversos ferits per un atac terrorista amb ganivet a Nova Zelanda

  • El presumpte terrorista, de 32 anys, recolzava la ideologia d’Estat Islàmic i va ser abatut per la Policia

1
Es llegeix en minuts

Sis persones van resultar ferides aquest divendres per l’atac amb ganivet d’un presumpte terrorista, abatut després a trets per la Policia, en un supermercat de la ciutat neozelandesa d’Auckland, segons van confirmar fonts oficials.

«Aquesta tarda, sobre les 14.40 h (hora local), un extremista violent ha perpetrat un atac terrorista contra neozelandesos innocents», va dir en una roda de premsa a Wellington la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, al remarcar que l’«extremista» era conegut per les autoritats del seu país.

Ardern va explicar que el presumpte terrorista, de 32 anys, «òbviament recolzava la ideologia d’Estat Islàmic» i va indicar que havia migrat de Sri Lanka a Nova Zelanda fa 11 anys i es va convertir en una persona d’interès el 2016 per les seves inclinacions extremistes.

La mandatària també va detallar que aquest atac havia causat sis ferits, tres dels quals es trobarien en estat crític.

Abans de la intervenció de la primera ministra, la Policia de Nova Zelanda va informar que havia abatut a trets un home que presumptament va ser l’autor d’un atac amb arma blanca en un supermercat de l’oest de la ciutat d’Auckland.

La Policia de Nova Zelanda va confirmar en un comunicat que l’atacant va morir a conseqüència dels trets dins del supermercat d’Auckland, ciutat que està confinada per un brot amb la variant delta de Covid-19.

Notícies relacionades

El juny passat, la Policia de Nova Zelanda va informar que va desbaratar dos plans per atemptar el 2019 al país, un abans i l’altre posterior a l’atac supremacista perpetrat el 15 de març d’aquell any contra dues mesquites de la ciutat de Christchurch, que va deixar 51 morts.

L’autor d’aquest atac, l’australià Brenton Tarrant va ser condemnat l’agost del 2020 a cadena perpètua sense dret a fiança per 51 càrrecs d’assassinat, 40 d’intent d’assassinat i un per terrorisme.