Segons Rússia, els Estats Units estan abandonant una «gran quantitat d’armament» a l’Afganistan

Entre el qual hi podria haver míssils portàtils d’alta precisió i projectils antitancs

Segons Rússia, els Estats Units estan abandonant una «gran quantitat d’armament» a l’Afganistan
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Defensa de Rússia, Serguéi Shoigú, ha alertat aquest dissabte que l’Exèrcit dels Estats Units n’està deixant abandonat una «gran quantitat d’armament» d’alta precisió a l’Afganistan.

«Estan deixant gran quantitat d’armament, com míssils portàtils d’alta precisió i projectils antitancs», ha advertit Shoigú, tal com recull l’agència russa de notícies Sputnik.

És per això que el Ministeri de Defensa de Rússia es troba realitzant un estudi exhaustiu dels riscos i les amenaces que es poden donar a l’Afganistan, segons ha informat el ministre.

Les autoritats dels Estats Units van informar que el 31 d’agost culminarien la retirada de les seves tropes del país asiàtic després de gairebé dues dècades de presència a l’Afganistan.

Notícies relacionades

No obstant, el 15 d’agost els talibans van prendre la capital del país, Kabul, precipitant així la caiguda del Govern del president Ashraf Ghani.

Aquesta situació ha derivat en el fet que les principals forces militars internacionals presents al país hagin col·laborat en l’evacuació tant de les seves tropes com de col·laboradors i ciutadans afganesos.