Balanç tràgic

Almenys 210 morts per la violència ètnica a Etiòpia

  • La Comissió de Drets Humans del país, dependent del Govern, responsabilitza de la matança un grup considerat terrorista

Almenys 210 morts per la violència ètnica a Etiòpia

EDUARDO SOTERAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió de Drets Humans d’Etiòpia ha denunciat aquest dijous la mort d’almenys 210 persones en atacs perpetrats per motius ètnics a la regió d’Oromia, al centre sud-oest d’Etiòpia. Aquest balanç inclou 150 persones mortes en un atac perpetrat el 17 d’agost per presumptes membres de l’Exèrcit d’Alliberament Oromo (OLA, per les sigles en anglès) a l’oest del país. També haurien mort 60 persones més el 19 d’agost en atacs de represàlia, segons l’organisme, dependent del Govern etíop, que no especifica qui va perpetrar aquests atacs de represàlia.

«L’atac es va produir l’endemà de la reubicació de les forces de seguretat en altres zones», ha indicat l’organització, que explica que a causa de la violència hi va haver civils que van fugir de la regió per por de nous atacs.

Fonts locals apunten que el primer atac va ser contra l’ètnia amhara, objecte d’agressions similars en altres ocasions.

L’OLA està considerat com una organització terrorista pel Govern d’Etiòpia i es creu que té presència a la regió on hi va haver els incidents violents.

Notícies relacionades

Un portaveu de l’OLA, Odaa Tarbii, ha publicat aquest dijous a Twitter que aquestes informacions són «una grollera distorsió dels fets» i ha assegurat que l’operació tenia per objectiu «eliminar milícies violentes» i no massacrar innocents.

A principis de mes, l’organització oroma va anunciar un acord amb els rebels del Front d’Alliberament Popular de Tigre, que des de fa nou mesos lluiten contra l’exèrcit federal en aquesta regió septentrional.

Temes:

Etiòpia