Crisi veneçolana

Maduro renova tot el seu equip de ministres

  • La sortida del ministre d’Exteriors, Jorge Arreaza, s’emmarca dins del nou intent de negociació amb l’oposició a Mèxic

Maduro renova tot el seu equip de ministres

YURI KOCHETKOV / POOL

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Enmig del quart intent de diàleg amb l’oposició i amb les eleccions regionals de novembre a l’horitzó, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro ha decidit renovar el seu equip de ministres. El ministre d’Exteriors, Jorge Arreaza, serà substituït per l’actual ambaixador veneçolà a la Xina, Félix Plasencia. El ministre sortint ha dirigit l’estratègia diplomàtica del país des del 2017, quan es va aguditzar la crisi política i, com a immediata derivació, es va incrementar el setge internacional contra Caracas. Arreaza ocuparà el ministeri d’Indústria. El Palau de Miraflores ja no sembla necessitar la seva retòrica encesa en els temps que venen.

Notícies relacionades

En poques setmanes a Mèxic tindrà lloc la segona trobada entre representants del madurisme i l’oposició. La taula de diàleg que patrocina Noruega busca una sortida negociada del conflicte intern. Fill de canaris i amb nacionalitat espanyola, Plasencia ofereix un perfil més adequat per a aquest moment. A més, no ha sigut blanc de sancions de la UE ni dels Estats Units.

El canvi a Exteriors arriba precedit d’una petició de Maduro mateix d’establir els canals de comunicació amb Washington. «A la taula de Mèxic plantejarem l’obertura del diàleg directe amb el Govern dels Estats Units per atendre tots els assumptes bilaterals». Veneçuela va trencar relacions diplomàtiques amb Washington a finals de gener del 2019.

Temes:

Veneçuela