Al Pacífic Sud

Un terratrèmol de 6,8 graus sacseja l’arxipèlag de Vanuatu

  • Els EUA han aixecat l’alerta de tsunami després de constatar que «el perill ha passat»

  • Les autoritats no han informat de moment de víctimes ni de danys materials

La República de Vanuatu es un conjunto de 83 islas, de las cuales apenas un tercio están habitadas.

La República de Vanuatu es un conjunto de 83 islas, de las cuales apenas un tercio están habitadas.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un terratrèmol de 6,8 graus en l’escala de Richter ha sacsejat aquest dimecres la costa de Port Olry, a l’arxipèlag de Vanuatu, al Pacífic Sud. Els Estats Units han emès una alerta de tsunami que s’ha aixecat poques hores després. «El perill ha passat», ha anunciat l’Institut d’Estudis Geològics dels EUA (USGS en les seves sigles en anglès), amb base a Hawaii. Les autoritats d’Austràlia i Fiji han descartat qualsevol amenaça de tsunami a les seves costes.

Les autoritats no han informat de moment de víctimes ni de danys materials pel sisme, que ha tingut lloc a les 21.10 h (11.10 hora peninsular espanyola). Segons el corresponsal de l’agència AFP, el sisme no s’ha notat a Port Vila. No obstant, testimonis d’Espiritu Santo, l’illa més gran de l’arxipèlag, sí que han notat «un fort sotrac».

Notícies relacionades

L’epicentre del sisme s’ha localitzat a 91 quilòmetres de profunditat i a 16 quilòmetres de distància de Port Olry, segons informa el Servei Geològic dels EUA (USGS en les seves sigles en anglès). Al principi, l’USGS havia informat d’una magnitud de 7,1 graus i d’una situació de 93 quilòmetres de profunditat i 19 quilòmetres de distància, tot i que després ha revisat aquests paràmetres.

Vanuatu està situat a prop de l’anomenat Anell de Foc del Pacífic i dels volcans submarins de la Conca de Lau, per la qual cosa registra habitualment sotracs d’origen sísmic. La República de Vanuatu, amb una població d’entorn 250.000 habitants, està formada per un arxipèlag d’origen volcànic.