Catàstrofe natural

Milers de vivendes destruïdes al Sudan per les inundacions

  • El riu Nil ha superat els nivells d’inundació en diversos punts del país

Milers de vivendes destruïdes al Sudan per les inundacions

Ashraf Shazly / Afp

2
Es llegeix en minuts

La inundacions anuals que pateix el Sudan per la temporada de pluges els mesos d’estiu han causat fins ara 24 morts, una trentena de ferits i l’ensorrament de més de 2.000 vivendes en diferents punts del país, va informar aquest dilluns el Consell de Defensa Civil sudanès. Les fortes pluges i les inundacions sobtades han afectat fins ara vuit estats del país, provocant danys a més de 12.200 persones.

«Vint-i-quatre persones han mort des de l’inici de la temporada de pluges torrencials i inundacions el juliol passat i més de 2.000 llars han col·lapsat de manera total o parcial», ha explicat a Efe el portaveu de l’esmentat consell, el general Abdeljalil Adbelrahim. Les Nacions Unides van més enllà i alerten que més de 800 cases han sigut destruïdes i més de 4.400 han patit importants danys.

Abdelrahim va afirmar que les pluges han afectat especialment l’estat de Riu Nil, al nord del país, i que han provocat més de 30 ferits i danys de consideració en carreteres i propietats públiques i privades en algunes àrees. Ja el 4 d’agost, el ministeri de Reg i Recursos Hídrics informava que el Nil Blau havia superat en 42 centímetres els nivells d’inundació al seu pas per Khartum, la capital del país. És per això que les autoritats van demanar als qui residien a les vores del riu que extremessin les precaucions.

Danys materials

Notícies relacionades

A Khartum, les pluges torrencials van fer que la majoria de les principals carreteres i barris de la ciutat quedessin totalment inundades. No només això, els camps de desplaçats interns també s’han vist afectats per aquesta situació, amb refugis fets malbé i en risc d’ensorrament. La força de les precipitacions és tal que, segons la ràdio local Dabanga, han esfondrat una presa construïda recentment amb ajuda canadenca a l’estat de Dafur del Nord, a l’oest del país.

L’Autoritat Meteorològica del Sudan ha advertit que la temporada de pluges ha arribat al seu punt màxim d’intensitat i que podria mantenir-se en aquest nivell fins a mitjans de setembre. L’any passat, el Sudan va patir les pluges més intenses dels últims cent anys, segons el Govern, fet que va provocar un desastre humanitari per les inundacions provocades pel desbordament del Nil, que van deixar al voltant de 120 morts, més de 100.000 vivendes afectades i uns 600.000 desplaçats.