Durant els Jocs Olímpics

Un home causa 10 ferits en un atac amb ganivet en un tren de Tòquio

  • L’arrestat, de 36 anys, volia matar dones que «semblaven felices»

Un home causa 10 ferits en un atac amb ganivet en un tren de Tòquio

CAPTURA VIDEO REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 10 persones van resultar ferides en un atac amb ganivet en un tren de rodalies de Tòquio divendres passat a última hora de la tarda. Un sospitós va ser detingut poc després després de fugir i entregar-se, i va admetre ser l’autor de les agressions, van informar mitjans locals.

El propòsit de l’home, de 36 anys, era atacar dones que «semblaven felices», segons la premsa japonesa. «Vaig començar a sentir que volia matar dones que semblaven felices fa prop de sis anys. Qualsevol servia: només buscava matar molta gent», va afirmar el detingut a la policia, segons el diari ‘Sankei’.

L’atac es va produir quan la capital japonesa està en alerta màxima com a ciutat amfitriona dels Jocs Olímpics.

Una jove en estat greu

L’agressió va tenir lloc a la nit en un tren de rodalies a Setagaya, un districte de l’oest de Tòquio. Una dona d’uns 20 anys va resultar greument ferida, segons la cadena de televisió pública NHK, citant els serveis d’emergència.

El lloc de l’atemptat es troba a pocs quilòmetres del centre de competició olímpica eqüestre.

La companyia ferroviària implicada, Odakyu Electric Railway, va anunciar a la seva web que havia suspès part del seu servei a causa d’un «atac en un tren», sense donar més detalls. El tren va ser portat a una parada d’emergència.

Notícies relacionades

Segons els mitjans, el sospitós va ser detingut per la policia una hora i mitja després que acudís a un comerç, situat a uns cinc quilòmetres del lloc dels fets, i li digués a l’encarregat que ell era l’autor de l’agressió. Segons l’agència de notícies Kyodo, l’autor havia deixat el ganivet i un telèfon al tren.

Les lleis sobre armes de foc al Japó són estrictes, però en ocasions s’han comès delictes amb un altre tipus d’armes. El 2019, un home va matar dues persones, entre elles una menor, i en va ferir més de 10 en un atac que va tenir per objectiu nens que esperaven un autobús.