Catàstrofe natural

Les imatges dels incendis al Mediterrani

  • La qualitat de l’aire ha empitjorat en tota la regió mediterrània a causa de la quantitat d’incendis que es mantenen actius al sud del continent europeu

Les imatges dels incendis al Mediterrani

Erdem Sahin / Efe

2
Es llegeix en minuts

La regió mediterrània s’està convertint en una regió propensa a registrar incendis forestals; així ho demostren els fets dels últims dies, les flames avancen ràpidament a Turquia, Grècia, Itàlia i els Balcans. Així mateix, l’Observatori d’Atenes ha assegurat que aquests incendis estan empitjorant la qualitat de l’aire en tota la regió mediterrània a causa de la quantitat de micropartícules que allibera el foc. La intensitat de l’onada de calor i la sequedat del terreny estan afavorint l’increment d’incendis a la zona, tot i que els científics adverteixen que l’acció humana també és responsable del seu naixement.

Grècia

Les dades de l’Observatori d’Atenes, el gran nombre d’incendis forestals que s’estan registrant en els últims dies a Grècia –92 en les últimes 24 hores– han fet que entre l’1 i el 4 d’agost s’hagi cremat ja més del 50% de la mitjana registrada en els últims anys durant tot el període d’incendis. El més preocupant en aquests moments és l’incendi de l’illa d’Eubea, que ja fa tres dies que crema i els bombers no l’han pogut controlar encara. Segons han informat aquest matí les autoritats locals, durant la nit van ser evacuats tres pobles més que s’afegeixen a la desena desallotjada des de dimarts.

Turquia

A Turquia, el foc va arribar dimecres a la nit a la central tèrmica a Milas, un municipi de la província occidental turca de Mugla, tot i que els bombers han aconseguit controlar-lo durant el matí de dijous. Durant la nit, veïns de deu barris de la zona van ser evacuats amb barcos de les forces armades turques. A més, les autoritats turques lluiten també contra 14 incendis més que hi ha en quinze províncies del país, principalment a la costa sud i sud-oest.

Notícies relacionades

A Itàlia, la Unió Europea ha mobilitzat mitjans aeris i terrestres per ajudar en les tasques d’extinció dels incendis que estan afectant Sicília i les zones més al sud del país.

En el cas dels Balcans, el foc està colpejant Albània, país al qual els Països Baixos i la República Txeca han enviat dos helicòpters per ajudar als equips d’extinció, mentre que Eslovènia ha compromès 45 bombers per ajudar en els incendis a Macedònia del Nord. A Bulgària tampoc descansen: en les últimes hores s’ha confirmat la mort de dos treballadors forestals mentre intentaven apagar les flames.