Malgrat la petició de l’OMS

França començarà a injectar la tercera vacuna a partir de setembre

Macron anuncia que es destinarà inicialment a les persones més grans i les més vulnerables

França començarà a injectar la tercera vacuna a partir de setembre

AFP / GEOFFROY VAN DER HASSELT

1
Es llegeix en minuts

El president francès, Emmanuel Macron, va assegurar aquest dijous que el seu país es prepara per administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid «per a les persones més grans i les més vulnerables».

En un vídeo penjat a les xarxes socials, on se’l veu respondre a les preguntes dels ciutadans, sobretot dels més joves, des de la seva residència d’estiu de Bregançon, al sud del país, Macron va assegurar que començaran a injectar la nova dosi a partir de setembre.

«Serà necessària, amb tota seguretat, una tercera dosi, no per a tothom de manera immediata, però sí per als més grans i els més vulnerables. Per això ens preparem per a aquesta tercera dosi», va assegurar el president.

Notícies relacionades

Macron va assenyalar que aquesta és la doctrina que els han indicat els científics, que recomanen que per a «les persones immunodeprimides [...] ha quedat establert que per lluitar de manera eficient contra el virus seran necessaris records» de la vacuna.

Macron va fer aquestes declaracions mentre l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomanava una moratòria global de la tercera dosi i que es consideri retardar la vacunació dels adolescents als països rics per prioritzar els menys desenvolupats.