Noves restriccions

Diverses ciutats de la Xina fan milions de test per l’augment de la Covid-19

  • Zhengzhou, amb 27 casos de transmissió local detectats, fa un cribratge massiu als seus 10 milions de residents

  • El gegant asiàtic notifica 75 nous casos de coronavirus, 53 d’aquests per transmissió local, aquest diumenge

Diverses ciutats de la Xina fan milions de test per l’augment de la Covid-19

EFE/EPA/ALEX PLAVEVSKI

1
Es llegeix en minuts

Diverses ciutats xineses van fer milions de tests de Covid-19 i van imposar noves restriccions de viatge per mirar de contenir el brot de coronavirus més important dels últims mesos al país.

El brot es va originar a l’aeroport de la ciutat oriental de Nanjing i ja s’ha expandit a una vintena de ciutats i més de dotze províncies.

Diumenge, la Xina va notificar 75 nous casos de coronavirus, 53 d’aquests per transmissió local.

A Nanjing, a la província de Jiangsu, ja s’han fet tres tests diagnòstics als seus 9,2 milions d’habitants i es van imposar confinaments de centenars de milers.

Les autoritats sanitàries miren de rastrejar a nivell nacional les persones que van viatjar recentment a Nanjing o Zhangjiajie, una ciutat turística a la província de Hunan que va confinar els seus 1,5 milions d’habitants i va tancar totes les atraccions turístiques.

Diumenge es van reportar casos a l’illa de Hainan, una altra destinació turística popular, així com a les províncies de Ningxia i Shandong, van dir les autoritats.

Notícies relacionades

El país lluita contra un altre repunt de casos a la ciutat de Zhengzhou, epicentre de les recents mortíferes inundacions a la cèntrica província de Henan, després que dos netejadors en un hospital tractessin pacients de coronavirus arribats de l’estranger. Amb 27 casos de transmissió local detectats, diumenge les autoritats van ordenar un testatge massiu als seus 10 milions de residents.

Aquests focus de contagi estan posant en perill les autoritats sanitàries xineses, que s’havien vantat del seu èxit en controlar l’epidèmia després d’imposar el primer confinament del món a principis del 2020.

Temes:

Xina Coronavirus