Xoc amb la policia

Centenars d’antivacunes protesten a Berlín en una manifestació no autoritzada

  • La manifestació va ser convocada pel moviment Querdenker, que congrega membres conspiracionistes i antivacunes

Centenars d’antivacunes protesten a Berlín en una manifestació no autoritzada

Christian Mang / Reuters

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones van participar aquest diumenge en una manifestació no autoritzada pels carrers de Berlín. La protesta va ser convocada pel moviment Querdenker, que congrega conspiracionistes i antivacunes, i ha derivat en enfrontaments amb la policia al barri de Charlottenburg, a l’oest de la capital alemanya, segons han informat les autoritats. Les mobilitzacions dels antivacunes a Alemanya tenen lloc en un cap de setmana amb marxes similars a França i Itàlia, amb la participació de milers de persones en contra de les noves restriccions anunciades en els seus respectius estats.

Notícies relacionades

Els manifestants congregats per Querdenker (Lliures pensadors, en alemany) han tingut lloc sense el consentiment de les autoritats, mentre que la justícia havia prohibit algunes de les manifestacions que havia organitzat aquest cap de setmana, entre les quals la de Berlín. Allà la policia ha desplegat més de 2.000 agents antiavalots. Durant la protesta, diversos manifestants han lluït pancartes amb missatges com «Llibertat» o «No a la dictadura del corona», i molt pocs utilitzaven mascaretes enmig de la multitud.

El cos armat ha assenyalat que alguns manifestants «van fuetejar i van atacar» els seus agents al barri de Charlottenburg, a l’oest de la capital alemanya. «Van mirar de trencar el cordó policial. Això va conduir a l’ús de gasos irritants, porres i violència física», va tuitejar la policia de Berlín, precisant que diverses persones van ser detingudes.