Campanya de vacunació

Milers de persones protesten a França i Itàlia contra el certificat Covid

  • Les grans ciutats dels dos països reuneixen des de fa dies manifestants que rebutgen la introducció d’un certificat nacional de vacunació contra el coronavirus

  • Un grup minoritari francès s’ha atrinxerat a la plaça de la Bastilla i la policia ha fet servir canons d’aigua i gasos lacrimògens per dispersar-los

A1-119326413.jpg

A1-119326413.jpg / SAMEER AL-DOUMY / AFP (AFP)

1
Es llegeix en minuts

França i Itàlia veuen des de fa setmanes com desenes de milers de persones protesten a les seves grans ciutats en contra dels plans per introduir un certificat nacional de vacunació que serà necessari per accedir a llocs públics, així com a espais privats com els cines o restaurants.

Notícies relacionades

La policia francesa ha fet servir aquest dissabte canons d’aigua i gasos lacrimògens per dispersar una nova concentració multitudinària a París. La marxa ha sigut majoritàriament pacífica fins que unes desenes de concentrats s’han atrinxerat a la plaça de la Bastilla. Almenys tres policies han resultat ferits en les manifestacions de París, segons fonts de la Prefectura de Policia a BFM-TV. De moment es desconeix el nombre de detinguts.

Les manifestacions s’han repetit també en altres ciutats de França. A Montpeller, la manifestació va reunir 8.500 persones, segons la prefectura, una xifra que ha augmentat considerablement en comparació amb les 5.500 de fa una setmana. A més, 4.800 persones es van donar cita a Marsella i més de 1.200 persones van marxar en dues processons a Lió. A Llemotges, 3.000 persones es van manifestar en pau, segons France 3 Limousin.